2374

Джаро продава царевица на плажа, Катето Евро вади 7 лева от ревю

Родни актьори, певци и писатели разказаха през пловдивската публика как са изкарали първите си пари и с каква работа са започнали. Михаил Билалов, Катето Евро и нейният син Александър Кадиев, Ваня Щерева, Керана и Гери Турийска бяха откровени в Лятно кино "Орфей" за първите си стъпки в живота. Слушателите бяха младежи, участници в кампанията "Първа работа".

Като ученик и студент ме скъсаха от бригади, обиколих всички полета на републиката, оплака се Михаил Билалов, нашумял с ролята си на мафиотския бос Джаро. За труда на къра от Видин до Странджа получавал по 1,50 лева месечно. "Бяхме генерация, която караше с два кренвирша, сварени с опаковката. Улицата тогава беше истинското училище. Първите добри пари ги получих на Магурата. Бяха зелени, хубави и много често фалшиви. И в Япония. Работил съм преводач от френски и руски на 16 години. Продавах царевица по бургаския плаж, мъкнал  съм 50-килограмови чували на Сточна гара в София", разказа за патилата си Билалов. 

"50 лева беше първият ми хонорар, купих си дъвки и бонбони", призна Сашо Кадиев. Бил на 21 години, първокурсник в класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Поканил го Камен Донев, който направил кастинг сред студентите.  

Катето Евро била модел в началото на своята кариера. Още на 16 години с престилката и ученическата чанта отишла на пробни снимки и я одобрили. Първата ѝ корица била за списание "Лъч", но си докарвала едва по 7 лева за ревю. Започнала да снима в киното и още първият филм - "Оркестър без име", я направил звезда.   

Писателката и певица Ваня Щерева се похвали, че не е имала шефове на главата. Завършила спортно училище, но видяла, че няма да стане голяма шампионка от нея, и се захванала с актьорството. 

Без пари пък блъскала като сервитьорка и камериерка певицата Керана в началото. Причината - работила за майка си, която се занимавала в хотелиерския бизнес. 

Писателката Гери Турийска почнала с шиене на ишлеме на мъжки ризи, все пак имала диплома на моделиер конструктор. После правила и плюшени играчки. Първият ѝ приличен хонорар е бил за текст на песен. С изработените 70 лв. си купила зелен панталон и кафяви обувки.

Да дерзаят и да не се отчайват от трудностите, поръчаха накрая на младите си слушатели техните кумири.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Какво

Какво

02.08.2022 | 19:40

Еврото да е звезда ха хаха .Има и участия в други филми но малки роли даже не се забелязва. А на бригада съм изкарвал до 100 лева . Храна и спане безплатно. Както и на стаж всяко лято след края на учебната година .

Отговори
2 0
Бригадирка

Бригадирка

01.08.2022 | 15:36

Хайде и ние да сме ходили на бригади и да знаем колко ни плащаха.За един месец вземахме около стотина лева, като храната и квартирите бяха безплатни за нас

Отговори
4 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?