1939

Динозавърски стъпки на 113 млн. години се появиха в пресъхнала река

Динозавърски стъпки на 113 милиона години са появиха на дъното на речно корито, което заради сушата и горещините пресъхна. Случаят е от парк „Долината на динозаврите“ в Тексас, предаде bTV.

„Повечето стъпки, които открихме, са по дължина на реката в парка. Те са на акрокантозавър. Възрастните екземпляри за тежали близо седем тона и са били с височина над 4 метра“, обясни говорител на парка пред Си Ен Ен.

Интензивните жеги накараха реката в парка да пресъхне напълно на места и по този начин бяха разкрити стъпките. Повече от 60% от Тексас страдат от сушата през последните две седмици. При нормални метеорологични условия динозавърските стъпки са под водата и са запълнени със седименти, което ги прави почти невидими за изследователите.

Очаква се стъпките да изчезнат съвсем скоро, тъй като прогнозата показва дъждове в този район на Тексас.

Динозавърските стъпки са само част от откритията, които бяха направени заради пресушаването на различни водни резервоари. Останките на пет души бяха открити в езерото Мийд в Юта през последните месеци, след като резервоарът пресъхна до 27% от пълния си капацитет.

В Сърбия от Дунава изникнаха потънали германски военни кораби от Втората световна война, а в Испания се появи истински Стоунхендж.

Динозавърски стъпки отпреди 113 млн. години се появиха в пресъхнала река (СНИМКИ) - 2

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.08.2022 | 01:06

ЖИВОТЪТ е на МИЛИЯРД ГОДИНИ и е МИГ от ВЕЧНОСТА

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?