Деветокласник нареди кубчето на Рубик за 20 секунди ВИДЕО

Красимир Еленков се цели в световния рекорд

Красимир Еленков шокира зрителите на „България търси талант“, като успя да подреди 5 различни кубчета на Рубик. Още по-впечатляващото беше, че той постигна това само за 3 минути.

Красимир Еленков нарежда Кубчето на Рубик за под 3 минути

Краси започва да се занимава с това хоби преди години. Той има нелеко детство, като много от неговите съученици му се подиграват, защото е по-затворен. Един ден приятел го предизвиква да реши Кубчето на Рубик. От там момчето се запалва по главоблъсканицата, той започва да гледа клипове и да изучава техниките за нареждане. „В началото отделях по 3-4 часа, сега по-малко – около час“, разказва ученикът в студиото на БТВ.

Красимир мечтае един ден да подобри световния рекорд по скоростно редене на куб. Настоящото постижение се държи от китаеца Yusheng Du, който се е справил със задачата за изумителните 3,47 секунди.

Майката на Красимир, Дарина разказва, че синът и от малък е демонстрирал нестандартно мислене. Той от осемгодишен е започнал да прави оригами и винаги е гонил съвършенството. 

В „България търси талант“ момчето, което учи в Софийската гимназия по електроника „Джон Атанасов“, спечели овациите не само на виртуалната публика, но и на журито. Все пак Любен Дилов изненада всички като каза „НЕ“ на участника. Той аргументира решението си с това, че Красимир наистина е феноменален, но едва ли има с какво да ги изненада в следващия етап. Днес, в ефира на БТВ, момчето обеща, че следващият му номер наистина не е представян до сега и ще опровергае своя критик.

„Марица“ припомня, че и в миналогодишния формат имаше подобен участник. Тогава 10-годишната Ива също изуми всички с изпълнението си.

Ива Кузмова шокира всички и се готви за "Гинес"

Кубчето на Рубик е механична главоблъсканица, изобретена през 1974 година от унгарския скулптор и професор по архитектура Ерньо Рубик. Смята се за най-добре продаваната играчка в света с над 350 броя продадени по света. Кубчето на Рубик има 43 252 003 274 489 856 000 (43 квантилиона) различни комбинации. Само една от тях е подреденият куб. За да се мине през всичките комбинации при положение, че се отделя по 1 секунда на ход, ще са нужни повече от 1370 милиарда години. За сравнение, вселената е сто пъти по-млада.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата