Следвайте ни

Деси Слава пред тежък избор: Попфолкът или...

viber icon

Кризата в попфолка породена от пандемията и поредния локдаун изправи певицата Деси Слава пред тежък избор. Блондинката истински се притеснява за своето бъдеще и разглежда други перспективи за кариерата си. Макар и на 42 години, миньончето се върна в университета и в момента е студентка.

"Напоследък започвам да се чудя какво друго бих могла да работя" С тези думи тя изказа разочарованието си от поредното затваряне. Пред столичен всекидневник певицата сподели, че не е сигурна какво ще бъде бъдещето й. "Аз от 16-годишна си изкарвам хляба с музика и не знам какво друго ще мога да правя. Не си представям, че това с пеенето може да приключи", сподели притесненията си Деси.

Макар да има дълъг трудов стаж зад гърба си, тя признава, че никога не е подхващала никакъв друг занаят. Завършва техникум по енергетика в Гълъбово, където се дипломира с отличие. С всички изпити и чертежи се е справяла много добре. Признава, че не си представя да се занимава с енергетика.

"Това, което съм учила, може да се прилага само в някоя ТЕЦ. "Оператор на термични и водоенергетични машини и съоръжения" ми е специалността. Не съм си представяла, че ще стана енергетик. Още докато учех тази специалност, пътят ми вече беше начертан в друга посока. Тогава започнах да се занимавам с музика. Избрах техникума, защото това просто беше най-доброто в града, в който живеех. Преместих се след края на първи срок в девети клас от гимназията в техникума. Още тогава съм си мислела, че е важно да ми даде някаква специалност това, което уча, и тя евентуално да ме насочи къде да се развивам. Не знаех, че ще стана певица, но пък съм разсъждавала с ясна представа да избера най-доброто за себе си", спомня си Деси Слава.

На въпроса дали наистина обмисля кардинална промяна в професионален план, певицата отговаря: "Да, минават ми такива мисли. Притеснявам се! Чета и слушам мнения на различни по-отворени и осъзнати хора и някои от тях казват, че всичко това може да продължи 3-4 години. Явно трябва да се научим да живеем по този начин. Икономически и финансово хората няма да са добре, а нашата работа е свързана с това. Когато имаш хляб и платени сметки, чак тогава можеш да си мислиш за забавление. В тази верига ние сме на последно място".

Деси Слава разкри, че тази година й предстои да се дипломира. Тя учи икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. Определя избора си като осъзнат и целенасочен, пише standartnews.com. 

"С цел записах това, представям си, че на по-късен етап от живота си бих се насочила към хотелиерския бизнес. Смятам, че пеенето в клубове ще бъде до време. Не си представям, че на 55-годишна възраст ще пея. С тази идея записах икономика на туризма. Искам, ако започна да се занимавам с това, да имам основа и познания. За момента не съм мислила, но това може би е проект във времето. Тепърва ще видя какви ще бъдат последиците и какво ще се случи след тази пандемия", разказва Деси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Чоли

Чоли

29.03.2021 | 18:51

Не знам дали знае за столиците, но знам как пее. И го прави мноооого добре. Даже перфектно.

Отговори
0 0
Кукумявка

Кукумявка

26.03.2021 | 15:20

И. Аз. Мисля. Че. Нее. Много. Умна. Много

Отговори
1 2
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

22.03.2021 | 18:51

Не знам какво е учила до сега тази лигава лигла,но знам,че на въпроса-коя е столицата на Русия беше отговорила в Биг Брадър,че е Букурещ.

Отговори
11 6
Румунеца

Румунеца

22.03.2021 | 21:22

Деси ще я изпапкам дори на края на света.

Отговори
3 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?