1553

Деси Цонева направи нещо невероятно за баща си

Деси Цонева никога не е крила голямата си любов към покойния ѝ баща. Дъщерята на любимия журналист Митко Цонев ще става певица, научи „Галерия“ от самата нея. Бившата тв репортерка от „На кафе“ е написала парче, посветено на известния ѝ татко, съвместно с басиста и вокалиста на група „Акага" Краси Куртев.

„Песента се казва „Завинаги“ и е за всички бащи. Краси също е загубил своя и затова, когато му предложих идеята да направим съвместен проект, се съгласи веднага. Скоро ще е готово напълно парчето и ще снимаме клипа, в който ще има кадри на тати", разказа пред „Галерия“ Деси Цонева.


Проектът се е забавил, защото музикантите от „Акага" са били на участия в чужбина, но вече са в България и скоро влизат в студио, за да запишат песента.

Деси никога не се е занимавала с пеене, дори като малка, но Краси много ѝ помага и тя няма никакви притеснения, че ще се справи. Обмисля дали да не тръгне и на уроци при вокален педагог ,,Знае ли човек дали няма да направя по-нататък и самостоятелно парче. Който пее, зло не мисли, така че всичко е възможно", казва още внучката на тв легендата Анахид Тачева и актьора Коста Цонев.

Телевизията не ѝ липсва, след като напусна „На кафе“, защото се е посветила на отглеждането на дъщеричката си Бианка-Димана, която роди пред и две години. Момиченцето е от брака ѝ с издателя Явор Стефанов, с който се ожениха през лятото на 2019 година, а кум им беше известният кулинар Иван Манчев. Деси е споделяла, че когато е очаквала Бианка-Димана се е молила татко ѝ да се прероди в детето.

,,Ходех бременна почти всяка събота на гроба му и му говорех - да ѝ даде неговото добро сърчице! Дано ме е чул. И като се роди, я заведох почти веднага. Имаше едни баби, които много ми се караха как мога да ходя бременна на гробища или с бебе, но аз им отговарях: „Ние отиваме при деди, никой не може да ни спре!". И сега ходя често на гроба на тати. Оставям една червена роза, разказвам му за Бианка и сина ми Яни. Благодаря му и целувам плочата", разкрива още Деси.


Въпреки че са минали шест години от смъртта на обичания журналист, дъщеря му не може да се справи със загубата. ,,Не мисля, че някога това страдание ще премине, но да си призная - аз и не искам. Искам да ме боли, за да живее още в мен та било то в болката ми. Обичам го много и не мога да го пусна“, споделя с тъга бившата тв репортерка. Тя си спомня и последната им среща, когато идва Бърза помощ, защото татко ѝ е зле. Когато го свалят по стълбите иска да му каже: „Татко, обичам те", но вместо това промълвила „Ще се видим скоро". Уви, не се виждат никога повече, защото Митко Цонев умира от тежък инсулт във ВМА.

Деси продължава да го сънува и до ден днешен и усеща закрилата му в трудни моменти. „Говоря си с него наум. Случвало се е в стаята ми вечер да стане много студено, рязко. Казват, че така идват духовете... Явно и той не ме пуска. Някаква си вечност не може да ни раздели", категорична е Деси Цонева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?