46

Де Ниро иска да снима филм в Истанбул, приличал на Ню Йорк

Известният холивудски актьор Робърт де Ниро, който дойде в Истанбул, за да направи инспекции в ресторанта си Нобу, похвали най-гъсто населения град в Турция, като каза, че скоро иска да заснеме филм в мегаполиса, предаде ежедневника Хюриет.

Де Ниро оприличи Истанбул на Ню Йорк. „За Ню Йорк някои казват: „Тук има милиони хора и милиони житейски истории, които да бъдат заснети и увековечени на екрана“. Същото важи и за Истанбул.”

Въпреки това, 78-годишният двукратен носител на наградите „Оскар“ постави условие - „сценарият да бъде добре написан“.

На въпрос дали е за първи път в Истанбул, той отбеляза: „Дойдох тук преди 20 години. Много интересен град, свързващ два континента. Беше огромно удоволствие да го посетя. Спомням си, че взех такси. Пътувахме, пътувахме, пътищата сякаш не свършваха“, каза през смях де Ниро и добави: „Докато летях сега, погледнах надолу от самолета. Градът е станал още по-голям.”

Подчертавайки, че е изумен от Капалъчаршия, той каза: „Спомням си, че вечерях в крайбрежен ресторант, където ядох вкусна храна тогава. Бих се радвал да отида там пак скоро."

Де Ниро дойде в Истанбул на еднодневно пътуване на 26 юни с двамата си бизнес партньори, японския готвач Нобу Мацухиса и продуцента Меир Тепер.

Той отваря първия ресторант Нобу, кръстен на неговия бизнес партньор, японския готвач, през 1994 г. Сега има 51 ресторанта по целия свят, включително два в Турция, единият в Истанбул, а другият в туристическия център на Егейско море Бодрум.

Снимка Хюриет 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?