2374
Следвайте ни

Дъщерята на Зуека го засенчи: Той само драска, аз съм по-добра СНИМКА

viber icon

Дъщерята на Васил Василев – Зуека го засенчи, но не като актьор, а като художник.

Девина, която по принцип се занимава в кино и театър като своите родители, се оказа не по-малко даровита и с четките и боите. Момичето от малко рисува, макар че никога се е занимавало с това професионално, нито е ходило на уроци. То обаче се справя блестящо и това стана ясно навръх Деня на будителите – 1 ноември, когато за първи път реши да предложи своя картина за продан.

„Девина – дъщеря ми, златото ми! Талантлива е повече от мен! И се гордея много!”, коментира възхитено известният баща в социалните мрежи таланта на дъщеря си.

Жена с дълга кафява коса, облечена в синя рокля, странно е извила тялото си.Произведението, наречено “Танц”, е автопортрет и момичето я публикува за продажба онлайн. Само няколко часа след това творбата ѝ вече имаше своя нов собственик.

Платното е изработено от смесена техника акрил и масло. Размерите му без рамката са 100 х 110 см. “Това е първата картина, която решавам да публикувам. Притеснявах се, но дано да ви се хареса”, написа момичето в социалните мрежи.

Платното е на стойност 300 лв. Преди него Девина не е предлагала онлайн за продан другите си творби. Част от тях обаче са на сайта ѝ.

Любопитно е, че младата художничка е подписала произведението си с псевдоним „Диване” вместо с името си „Девина”. Освен като художник, тя вече има доста успехи и като режисьор. Но все още не е смее да иска много пари за творбите си. „Танц” например е продадена само срещу 300 лева, докато Зуека взима по няколко хиляди.

Момичето не напусна страната с баща си, а остана тук да реализира артистичните си заложби. Признава, че не е наследила любовта към рисуването от Зуека, макар че той напоследък се изявява именно с това си поприще. Причината е, че не го е наблюдавала, докато твори. “Само е драскал вкъщи. Аз рисувам по-добре”, шеговито казва момичето по БНТ. 

Девина също е актриса по професия, но за момента има роли в някои късометражни продукции като “Понякога сънувам, че умирам” и FriDgid, които станаха достъпни за зрителите тази година.

Другата страст на момичето е гримът. В сайта ѝ може да се видят най-различни вариации на сенки, червила и руж, които майсторски е поставила на лицето си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?