Следвайте ни

Даяна умира в страх, две адски заплахи я мъчат до последно

viber icon

На 31 август се навършиха 23 години от трагичната смърт на британската принцеса Даяна, но има все още събития от краткия ѝ живот, които не са чак толкова известни, пише 24chasa.bg. Едни от най-любопитните моменти са последните й 5 години, когато тя се разделя с принц Чарлз, но получава развод едва 4 г. по-късно. Безспорно обаче най-вълнуващ за нея остава месец август през 1997 г., който тя определя като най-щастливия през цялото й съществуване.

Тези подробности са описани в книгата “Даяна. Нейната истинска история”, за която тя дава поредица от тайни интервюта на автора Андрю Мортън.

Интересното е, че след публикуването на изданието през юни 1992 г. кралското семейство и поддръжниците на съпруга й открито започват да се държат лошо с Даяна и настройват британското общество срещу нея, за да подкопаят имиджа й.

Още на следващия ден след излизането на книгата принцесата и принцът на Уелс провеждат разгорещен разговор на 4 очи и решават да приключат този кралски фарс, като обявят раздялата си официално.

При опит да потърсят благословията на кралица Елизабет II и принц Филип обаче удрят на камък. Двамата напълно отказват дори да обмислят този вариант. Даяна все още не подозирала, че ходът й ще превърне живота й в ад.

Свекърът й решава да я атакува, като демонстративно я подминава на различни събития и й изпраща куп гневни писма. В двореца клюките, нападките и заговорите против принцесата стават ежедневие. Затова кодираните разговори, неподслушваемият телефон и машината за унищожаване на документи стават неизменна част от живота на Даяна. Покоите й в Кенсингтън са претърсвани из основи за подслушвателни устройства и тя започва да унищожава всяко листче хартия, защото знае, че дори кошчето й за боклук се проверява всеки ден с цел всичко намерено да бъде използвано срещу нея.

Междувременно приятелите на принц Чарлз решават да вземат нещата в свои ръце и изпращат до медиите неговата версия на историята. Изкарват Даяна болна жена, която не може да различи реалност от илюзия. Кралското семейство обаче не иска и да чуе за развод и се опитва да спаси брака на принца и принцесата на Уелс, като им организира летен круиз под надслов “Втори меден месец”. Състои се на борда на луксозната яхта “Александър” на гръцкия милиардер Джон Янис Лацис.

След като опитът е напълно неуспешен, се урежда среща между кралицата, принц Филип, Даяна и Чарлз, на която се обсъжда вариантът за неформална раздяла.

При такава уговорка принцесата на Уелс ще може да води самостоятелен живот в кралското семейство и ще се появява със съпруга си само на официални събития. Чарлз се съгласява да се изнесе от Кенсингтън и оставя жена си да живее там.

Даяна обаче не желае да е като птица в клетка и през есента на 1992 г. започва поредица от срещи с адвоката си Пол Бътнър и личния си секретар Патрик Джепсън, за да планира официалната си раздяла. Те споделят, че тя умирала от страх да не й отнемат децата, а нея да изпратят в изгнание.

Подчинените й не успяват да направят нищо и тя изиграва скрития си коз, като заявява, че ще си вземе децата и ще започне нов живот в Австралия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?