Следвайте ни

Даяна скри това от всички, придворните ѝ изплюха камъчето

viber icon

Скандална книга, посветена на живота и тайните на кралското семейство, е на път да разтърси Великобритания.

В „Extracted from Kensington palace: An intimate memoir from queen Mary to Meghan Markle“ на Том Куин са събрани доста пикантни разкази на бивши придворни в двореца, пише Daily Mail.

От откъсите, които бяха разпространени от изданието, по всичко личи, че на служителите не им е убягнало нищо. Нагледали са се на какво ли не – на брачни кавги, съперничество между братя и любовни интриги.

„Когато принцеса Даяна живееше в Кенсингтън, тя винаги се опитваше да скрие от другите какво се случва в действителност. Но усилията й бяха напразни.

Просто се правехме, че нищо не забелязваме. Всъщност всички добре знаехме какво се случва“, признава един от слугите на име Уинифред (името е измислено).

„Всички знаеха, че известният търговец на изкуства Оливър Хоaре е един от любовниците на принцеса Даяна. Веднъж той беше хванат да се крие полугол зад саксия с растение в един от коридорите на двореца Кенсингтън“, добавя той.

„След сватбата през 1981 г. принц Чарлз и принцеса Даяна се настаниха в апартаменти 8 и 9. Те бяха обединени специално за удобството на наследника на трона и младата му съпруга.

Тук Даяна преживя емоционалните си възходи и падения: имаше моменти, в които бе в силна еуфория, в други пък бе на прага на самоубийството“, спомня си един от слугите.

„Някои казват, че през първите години от брака си Чарлз и Даяна са живели щастливо в двореца Кенсингтън. Но това не е така. Техните кавги започнаха от първия ден, когато се преместиха тук.

След като Чарлз се изнесе през 1992 г., Даяна въздъхна облекчено. Винаги чувстваше, че това е повече нейният дом, отколкото неговият.

Лейди Ди водела улегнал и едновременно с това лекомислен живот. Харесвало й да бъде както мегазвезда, така и инкогнито. Любимото й забавление било бягство от „надзирателите“ (така Даяна наричала бодигардовете си).

„Това е моята версия на играта на криеница“, признавала Даяна, извинявайки се всеки път на охраната си.

Принцесата обичала да облича най-неугледните си дрехи, да сяда на пейка в парка и скрита зад тъмни очила, да наблюдава минувачите. Веднъж тя седнала на пейка до спящ скитник.

„Той нямаше представа коя е тя и когато се събуди, започна да си говори с нея. Лейди Ди изобщо не се смути и си поговори с него няколко минути. Той дори й предложи питие, но тя учтиво отказа“, казва един от слугите.

„В края на 80-те години Даяна обичаше да се пече чисто гола на покрива. Понякога, зашеметена от слънцето, забравяше, че няма дрехи и се изправяше, уверена, че никой не я вижда. Веднъж обаче установи, че двама строители я зяпат смаяно.

Преди да се хвърли за дрехите си, мъжете й се поклониха ниско и се обърнаха. Да, те бяха само прости строители, но бяха джентълмени“, отбелязва един от слугите на двореца.

Уинифред добавя, че голата Даяна често махала на прелитащите над нея хеликоптери, уверена, че екипажът им вижда само размазана точка. „По някаква причина тя не мислеше за оптичните обективи и биноклите“, добавя той.

Разбира се, в двореца Даяна е преживяла и много любовна радост. Един от романите й, разиграл се зад стените му, бил с известния изкуствовед Оливър Хоaре, в когото Даянабила влюбена до уши.

„Беше й много тежко, когато връзката им приключи. На прощаване той й даде копчетата за ръкавели на покойния й баща, които тя му беше подарила“, спомнят си в двореца.

Прислугата не одобрявала аферата й с Доди ал Файед. Той се отнасял презрително с персонала, крещял и обиждал. А всеки път след това се налагало Даяна да се извинява за думите му.

jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Някой

10.05.2020 | 12:35

А е ма, лоумни писачи, които имате наглостта да се наричате медия. Не Ви ли е срам да пишете и да оплювсте, някой който е починал преди повече от 20 години само и само да може някой да прочете нещо от глупостите Ви, за да можете да гушнете някой лев от прочетеното. ВЕЧНА ПАМЕТ на Принцесата, но никога заедно на куп събрана цялата Ви медия, няма да може да се впише и на 1 %от това което тя беше приживе. Ужасни сте, замо заради една малка сензация или каквото и да е. Ма, лоумни Сте и го доказват за пореден път. Жалко е!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?