1939

Данчо от "Фермата" се сбогува с Астор с тежки думи

Илюзионистът Дани Белев, който беше един от най-атрактивните участници във „Фермата 6“, се сбогува с великия фокусник „Астор“ , като сподели снимка от запознанството им преди 23 години и написа:

„Сбогом, Андро“. „Още помня първата ни среща преди 23 години! Благодаря ти за всичко!“

Илюзионистът Астор почина тази седмица на 78-годишна възраст. Той е един от най-популярните илюзионисти в България и по слава отстъпва само на легендата Мистер Сенко (1905-1987 г.). А според Дани Белев не отстъпва дори на него.

„Това може би ще предизвика полемика сред колегите, но според мен Астор успя да надмине дори Мистер Сенко“, каза той за LadyZone. “Може би мисля така, защото ми беше съвременник, докато за Мистър Сенко само съм чувал, но не е преувеличено да кажем, че беше велик човек и истинска легенда.“

Дани Белев се запознава с илюзиониста в началото на кариерата си. Той признава, че когато се е срещнал с него за пръв път в бил изпълнен със страхопочитание, но е бил изненадан колко приветлив и готов да помага е великият маг.

„Неговият ресторант, който се казваше „рАСТОРант”, между другото, беше притегателно място за много начинаещи фокусници“, разказа още Белев. „Астор беше винаги готов да помага, беше приятел и направо баща за младите илюзионисти.“

Дани Белев не смее да каже, че е имал приятелски отношения с Астор, може би заради уважението, което е изпитвал към покойната легенда. Двамата обаче са имали много професионални контакти.

През февруари Астор се е съгласил да участва във фестивала Магична среща „Златна котка“, организиран от Белев в Габрово. Няколко дни преди провеждането на събитието обаче Астор е споделил, че не се чувства добре и участието му е било отменено. Това се е оказал последният им разговор.

„Тъжно е, че си отиде, но като познавах чувството му за хумор, не би искал да плачем за него“, каза Дани Белев. „Той би искал да станем на крака и да го изпратим с аплодисменти и усмивки.“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Миру

Миру

17.05.2022 | 11:17

Лека му пръст...мир на праха му!!!

Отговори
2 0
Хана х

Хана х

17.05.2022 | 11:16

Да почива в мир!! Беше Велик маг!!

Отговори
3 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?