49

Даде му хляба в ръцете: Човек на Слави в интимна връзка с Васко Жабата

Хит на Балканите през лятото на 2022 г. стана ретро чалга песен, написана и изпълнена в България преди цели 20 години. Лирическият герой Васко Жабата превърна сега песента в една от най-слушаните в социалните мрежи. Творбата на оркестър „Камчия” с оригинално заглавие „Комбайна-вършачка” премина отвъд границите на България, за да се слуша и пее в Сърбия, Хърватия и Северна Македония.

Всъщност човекът, който още преди 10 години възкресява песента и прави изключително много за популяризирането й, е Виктор Калев. Именно той, в ролята на телевизионния герой Рънърса, я изпълнява в прочутите актьорски вечери в "Шоуто на Слави".

Оригиналното заглавие на песента е "Комбайна вършачка". Хитът е предпочитан при различни поводи у нас и в съседните ни страни - сватби, кръщенета и рождени дни. Когато започне тази песен, хората са в екстаз, вдигат се наздравици и дансинга винаги се пълни.

"Камчия" е семеен оркестър, основан от Мария и Иван Ивано­ви, които дълги години са работили в ансамбъл Варна. Двамата им синове също са постъ­пили в състава един след друг — Борис свири на гайда, а брат му Петър — на клавир.

Ангел Павлов е името на човека, който пред­ставя „на китара — Васко Жабата, на микрофона — Цеца Мецата“ в култо­вата песен. От много години той работи като корепетитор на танцов състав във Варна, а в останалото време е солист на оркестър „Камчия“.

През последния месец оркестърът получава страшно много обаждания, предимно от сръбски журналисти. На официалната им Фейсбук страница също интересът е огромен - всеки ден групата се радва на десетки хвалебствени съобщения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Генади

Генади

30.08.2022 | 13:00

Не стига, че статията е глупава, ами са сложили едно гръмко заглавие, което предизвиква само съжаление към човека, който го е измислил. Добре, че все пак е журналист, а не доктор.

Отговори
10 0
Петела

Петела

30.08.2022 | 08:51

За съжаление Простотията побеждава! От няколко дни само за Радка пиратка и комбайна вършачка чета. Какви чутовни завоевания в интернет и на Балканите са направили. Няма да се учудя,ако и някоя награда са спечелили,че то такава поезия,такава музика къде другаде ще намериш. Ужас и Брзумие господа офицери!!! Отечеството загива, а ние не можем да отлепим поглед от гнусотията

Отговори
10 1
Ламята

Ламята

29.08.2022 | 09:32

Е то пък е голяма гордост че сме се прочули с някаква бясна цигания!!това ли е критерият за известност?!колкото по-просташки текст и колкото по-мазна чалга,толкова повече ще се харесва?!о,простотийо.....

Отговори
22 2
Шопа с Топа

Шопа с Топа

26.08.2022 | 19:44

Всички съвременни български хитове са бози за мал.умници - Васко жабата, Най обичам луди луди жаби, От икебаната дървесата ги боли и прочее!

Отговори
32 7
Роси

Роси

26.08.2022 | 08:55

Тъпо заглавие. Тъпа статия.

Отговори
48 4
Бесило за  чалгата

Бесило за чалгата

26.08.2022 | 08:14

Това е пълна помия не е песен. Тъпотия и шитня. Става само за чаго питеци и други подобни същества без мозък. Само такива слушат тази смотана музика.

Отговори
76 7
Голяма

Голяма

25.08.2022 | 23:05

Тъпа чалга ,до кога ще я държите на сцената . Сърбия като държава е много проста заедно с целия си народ.Тя внесе у нас чалгата и тъпата Лепа Брена.

Отговори
72 21
Гост

Гост

25.08.2022 | 21:07

Днес един колега чалго питек за малко щеше да остане без телефон и зъби. През полувин час тази песен , няколко забележки но той не разбира накрая няколко души го награбихме остана без телефон до края на деня ,заключен в едно шкафпе и слушаше цял ден ,рок , джаз и за капак и малко опера за край на работния ден.

Отговори
83 10
Анти чалгар

Анти чалгар

25.08.2022 | 20:50

Тази песен да е хит хахахаха в чалгата няма хитове и няма да има . Кой направи тази пародия летен хит. Смъ- рт за чалгата и чалгарите . Тази просташка музика трябва да се забрани.

Отговори
95 12
Помо

Помо

25.08.2022 | 20:13

Слави е едно поставено лице сериозна медиа като бТВ да пуска просташките му изказвания в неговите предавания..уж има, сем ,тези в ,сем, семки ли люпят що за просташка държава този човек ще накара цяла ,,,,,България да излезе на улицата и да не гласуват

Отговори
66 21

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?