46

Да започнем годината със списък с желания, а не с обещания

Нова година е време на чудеса и кардинални промени в живота. Обикновено след празничната идилия идва хаос или обратно - период на бездействие. Затова може да си направите списък с желания, които бихте искали да изпълните през новата година.

Забележете! Списък с желания, а не с обещания. Много хора започват годината, заричайки се да спортуват или да спрат цигарите, и това често трае само няколко дни. Затова по-добре просто се замислете какво искате да ви се случи през новата година, как желаете да се промени животът ви. Формулирането на вашето желание е първата и основна стъпка към неговото изпълнение. Не ограничавайте мечтите си. Пожелайте си нещо, поставете си го за цел и не се отказвайте, докато то не се случи.

Желанията ви може да бъдат съдбовни и мащабни - да се омъжите, да имате бебе или да си намерите нова работа, да се запишете на курс по испански, да правите йога, да си купите кола, да прочетете сто книги или да отслабнете с десет килограма.

Това не е просто списък с желания - това е ръководство за действие. Без забавяне започнете спокойно и системно изпълнявайте елементите от този списък. След една година ще се изненадате колко много желания могат да се сбъднат само за 12 месеца.

Как да започнем да се занимаваме с фитнес от нулата

Навярно и вие, като повечето хора, искате да започнете годината с промяна във външния вид и със сваляне на натрупаните по празниците килограми. Ако силно го желаете и си го поставите за цел, това ще се случи.

Фитнесът помага да поддържаме по-добра форма. Той представлява комплекс от физически упражнения, изпълнявани последователно, чиято цел е натрупване на физическа маса, укрепване на мускулите и развитие на гъвкавост. Фитнес центрове с тренажори, огромни зали, квалифицирани треньори - това, разбира се, не е евтино удоволствие. Но какво да направите, ако не можете да си позволите да харчите пари за фитнес или просто не намирате време, въпреки че изпитвате желание да се поддържате в добра форма?

Да тренирате у дома

Благодарение на интернет се откриха толкова много възможности за хората и една от тях е набор от необходими упражнения от най-добрите треньори, който е широко достъпен в мрежата.

Има огромен брой различни сайтове, в които умело са подбрани необходимите програми с упражнения за всички мускулни групи. В допълнение към простото описание на физическите упражнения и снимките, показващи тяхното изпълнение, сайтовете предоставят и видеоклипове, на които можете ясно да видите как да изпълнявате определено упражнение. Такива видеоклипове са много мотивиращи за начинаещи, защото се изпълняват от треньори със зашеметяващи фигури.

Мотивацията в стремежа към самоусъвършенстване е абсолютна необходимост

Възхищавайки се на перфектните тела на своите виртуални треньори, хората започват да се стараят все повече и повече, мечтаейки сами да придобият подобна фигура. Онлайн тренировките вече са доста популярни, така че можете да работите и с инструктор, вместо да гледате клипове.

В интернет има добри съвети за начинаещите. Твърде често хората забравят, че най-важният подход за започване на фитнес е да не прекаляват. Необходимо е да изпълнявате упражнения пропорционално на вашите физически възможности и постепенно да увеличавате натоварването. Можете също така свободно да намерите много музикални записи, предназначени специално за спортни занимания. Такива компилации дават правилното настроение за фитнес, а понякога дори помагат при изпълнение на изключително изтощителни упражнения.

Също така е хубаво да запомните, че ако сте се заели да тренирате, трябва да бъдете упорити и последователни в стремежа си. Невъзможно е да постигнете резултати, като се занимавате с фитнес само за няколко седмици. Това е доста дълъг процес, в който трябва да проявите наистина героично търпение. Загърбете мързела и напразните обещания и спортувайте!

И все пак не забравяйте, че за да постигнете желания резултат, трябва да сте упорити, усърдни и постоянни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?