46

Да украсим заедно коледната елха

Как да направите коледното дърво пищно и елегантно? Няколко интересни и лесни трикове ще ви помогнат да го украсите по най-ефектния начин.

Огромни играчки

Изобилието от огромни украшения ще придаде повече празничност на елхата. Започнете с най-големите играчки, а по-неугледните и малки сложете дълбоко между клоните за повече пълнота. Важно е да използвате леки украси, а не такива, които ще издърпат клонките надолу. Дизайнерите препоръчват да се спрете на коледни играчки, изработени от плат. Те са подходящи за деца, леки са и не създават допълнителни празнини. Не бива обаче да изхвърляте малките декорации. Съчетайте ги с по-големи, като играете с размера и мащаба. Комбинирането на предмети с различни размери ще помогне за постигането на пищна, но добре балансирана визия.Светлини и гланц

Блясъкът и сиянието винаги създават усещане за празник - правят интериора по-тържествен и магичен. Важно е да включите подобни елементи в украсата на вашето коледно дърво. Това ще го направи да изглежда по-голямо. Светлоотразителните предмети, независимо дали са гирлянди, или декорации, могат да помогнат за осветяване на тъмните зони от дървото и да добавят спектър от цветове, когато светлините са включени.Ленти и гирлянди

Подходящият гирлянд може да бъде в основата на красивата коледна елха. Увийте около ствола на дървото блестяща лента - така ще изглежда сякаш блести отвътре. Ако гирляндът е основата на украсата, тогава панделките могат да играят ролята на завършващ щрих. Кадифената лента не само ще изглежда луксозно, но и с нея ще покриете всички области, които сте пропуснали с играчките и светлината.

Натурален вид

Цветните декорации, панделки и гирлянди са елегантни и празнични, но това не е единственият вариант. Използвайте естествени материали като борови шишарки, резени сушени плодове или зимни украси от жълъди. Те ще придадат разкош на елхата. Боровите шишарки например са страхотни за декориране и са идеалното решение за запълване на големи празнини на коледното дърво. Какво друго може влезе в действие? Чемшир, листа от магнолия или традиционно вечнозелено растение с горски плодове.

Още интересни текстове на празнична тематика четете в "Марица Коледа" - последното от специализираните ни издания за 2022 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?