1939

Да ти се изправи косата: Ето го най-големия питон ВИДЕО

Изследователи в Евърглейдс във Флорида са направили откритие и наистина ще трябва да го видите, за да повярвате. Те казват, че са открили най-голямата регистрирана досега змия питон във Флорида, която се плъзга из блатата там, и изглежда, че е на път да роди и огромни малки змии, пише rozali.com.

Според организацията Conservancy of South Florida е открита най-голямата в историята змия питон, а показателите са зашеметяващи. Дължината ѝ е малко под 5,5 метра, а теглото ѝ е около 215 килограма. Предишният рекордьор в този район е със 140 килограма, така че последната находка смазва този сравнително дребен размер. Това определено не е нещо, което бихте искали да настъпите по време на кратка разходка из блатото.

Според AccuWeather изследователите са били нащрек за голяма змия в този регион, като са смятали, че такава обитава местността. Те са използвали мъжки змии-разузнавачи, за да се ориентират за мястото, тъй като тези мъжки често търсят женски, с които да се чифтосат. Изследователите проследили една змия и след това очевидно чули силно шумолене в един храст. Там те открили 5-метровата змия.

Заедно с огромната змия, групата от природозащитната организация открила, че змията е снесла и 122 яйца. Така че скоро в района със сигурност ще има още такива същества. Дали те биха могли да достигнат същите размери, предстои да разберем. Изследователите са успели да установят и каква храна е консумирала тази змия непосредствено преди да бъде заловена. Тя е била под формата на белоопашат елен.

Към момента Бирманският питон се счита за инвазивен вид в Евърглейдс във Флорида. Тя не е първоначален обитател на района, а е внесена преди няколко десетилетия, когато хората започват да пускат домашните си любимци в дивата природа, тъй като вече не искат да се грижат за тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

29.06.2022 | 07:24

Верну...по гулям е ут на оня митю пищоват. Убачи-ха сига де...мажки змии разознавачи-ей таквоз чудо сефте срещам. Хем са тарсили гулемия змийчок, хем придварителну са знаели чи е женски и са пуснали мажкити да киризят ко става.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?