1553

Да си направим професионален грим в домашни условия

Можете да разнообразите с блясък и сенки, които са по-ярки от тези, които обикновено използвате

Много салони предлагат услугите на гримьор, но най-често се обръщаме към него само по празници или специални поводи. Повечето жени, които са достигнали определена възраст, вярват, че са разбрали всички тънкости в техниките за нанасяне на дневен и вечерен грим, но това често е погрешна идея. Само когато попаднете в ръцете на гримьор, можете да сравните двете нива на използване на декоративната козметика, а предимствата ще видите именно в работата на професионалиста. 

Когато гримът е направен от истински гуру на красотата, това е очевидно, защото само той може обективно да погледне външния вид на жената, да вземе предвид недостатъците и да подчертае предимствата на лицето <210>. В арсенала на гримьорите има много тънкости и хитрости, които те използват, за да изваят перфектно изображение, както и специални инструменти.

Използването на професионална козметика ви позволява да направите красив грим. Не всяка дама с красиви очи или устни може да оцени своите  предимства и да ги умножи, а често просто не иска да забележи недостатъците и пренебрегва възможността да ги прикрие. Това води до резултат, от който оставаме недоволни, затова за годишнина или сватба си уговаряме среща с гримьор за създаване на вечерна визия. Професионалният грим винаги е уникален, както и външността на едно момиче.

Самостоятелното създаване на макиаж на високо ниво изисква познаване на триковете на професионалистите

Ако все пак сте решили сами да създадете красив макиаж, трябва да подходите към избора на козметична палитра със знания. Когато се гримират, много жени често разчитат на основни техники за нанасяне на грим, както и на избор на една цветова палитра, която изглежда по-приемлива. Можете да разнообразите с блясък и сенки, които са по-ярки  от тези, които обикновено използвате. 

Професионалният грим не е изобилие от козметика на лицето, важно е правилното <210> използване

На първо място трябва да научите основните правила за прилагане на декоративна козметика, да знаете с какво коректорът се различава от хайлайтъра и да бъдете търпеливи, защото първия път резултатът може да не отговаря на очакванията ви. 

В допълнение към основите на грима е желателно изборът на сенки, моливи и червила да не се ограничава до два или три елемента, в противен случай дори майсторът няма да може да създаде желаното изображение. Разнообразието в декоративната козметика е добре дошло, а цветовата палитра трябва да бъде максимална, след което можете да започнете да подобрявате външния си вид или да търсите нов образ. 

Специалистите препоръчват закупуването на пълен комплект четки, който включва най-малко двайсет броя. Също така подръка трябва да имате и гъби за нанасяне на тонални основи, пинсети за корекция на вежди и аерограф за пръскане на продукти върху кожата. 

Каква козметика да използваме 

Сенки, спирала и червило от най-близкия магазин едва ли ще ви свършат работа, дори и с голям набор от инструменти, перфектният грим няма да се получи. Струва си да се даде предпочитание на професионалната козметика, която се отличава с яркостта на цветовете и добрата структура, която е необходима за правилното нанасяне върху кожата. Цената на такива средства може да бъде много по-висока от обикновено, но си заслужава. Спиралата и сенките няма да се разпаднат час след нанасянето, а червилото няма да се разпространи извън устните. Професионалната козметика значително се различава по качество от обикновената. А и когато се доверите на професионални продукти за грим, вредите по-малко на кожата си.

Гримьорите винаги използват няколко основи и коректор, за да придадат на кожата идеалния цвят и симетрия на чертите на лицето. Не забравяйте и за пудрата и хайлайтъра, с които не само можете да добавите блясък, но и да скриете недостатъците във външния вид, доколкото е възможно.

Подготовка на кожата за нанасяне на грим 

Лицето трябва първо да бъде овлажнено и защитено от въздействието на декоративната козметика. Изборът на средство зависи от състоянието и вида на кожата, така че е необходим индивидуален подход към всяка дама. В този случай използваните кремове, гелове и мусове не трябва да създават бариера за усвояването на тоналната основа. Дебелият слой основа е неприемлив в грима и изглежда неестествено. Ако нанесете продукта с мека гъба върху лицето, той ще се абсорбира равномерно, ще изравни цвета и няма да се забелязва. Ако кожата е далеч от идеалната, е необходимо да повторите процедурата, тогава несъвършенствата няма да се открояват ясно.

Недопустимо е фондьотенът да се вижда на лицето. Трябва да имате поне три тона на основата, които се прилагат в различни зони. С по-тъмен вариант избираме онези места, които искаме да скрием, например широк нос или изпъкнали скули.

Хайлайтърът ще ви помогне да промените визуално пропорциите на лицето. Нанасяме го върху зони, които се нуждаят от визуално уголемяване.

Можете също така да акцентирате върху определени зони на лицето с помощта на руж. Когато желаният тон е нанесен в областта на скулите, изчеткайте брадичката и страните на челото в областта на растежа на косата - това ще придаде свежест на кожата.

Добавете блясък към очите си

На помощ ще дойде отново хайлайтър, който се нанася във вътрешните ъгли на очите. Продуктът трябва да бъде добре нанесен, за да остави само лек намек за блясък. 

Тъмните кръгове могат да бъдат маскирани и тонът на кожата - идеално изравнен. При нанасяне на коректор с леки движения следите от умора ще изчезнат без следа, а хайлайтърът ще добави малко блясък, който ще се отрази в очите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?