Следвайте ни

Чудите се защо не приличате на зодиакалния си знак? Ето отговора

viber icon

Колкото и да има съответствие между това, което астрологията казва, че е типично за зодиакалния знак, често просто не можем да се намерим в тези характеристики и се чудим на какво се дължи това.

В случай че не се идентифицирате със своя астрологичен знак, може би просто не сте открили истинското си Аз, пишат от Well+Good.

„Личността от рождената ви карта - която всъщност е човекът, описан чрез позиционирането на Слънчевата система във всяко съзвездие - не сте вие, а определението за вашето идеално Аз“, казва д-р Верошк Уилямс, клиничен психолог и астролог.

Психологът препоръчва да научим повече за своя звезден знак, за да решим всички проблеми с идентичността, които ни пречат да се чувстваме в хармония с него. Но ако подозираме, че има друга причина за несъответствието, това са възможните причини:

Родени сте на границата между два знака

Астрологът Верошк Уилямс обяснява, че причината може да се крие в рождената ви дата, ако на нея Слънцето се мести от едно съзвездие в друго – това обикновено са дните от 18-о до 25-то число на месеца. „Когато сте направили наталната си карта онлайн или чрез приложение, тя не е изчислила правилно зодията ви. Ето защо е по-добре да имате професионален астрологичен софтуер за изчисляване на вашата карта, която получавате при прочитане от астролог.“

Макар че е нормално да приемате черти от различен знак, ако сте родени на прага на два, вашата зодия все пак остава само една. Затова ако сте родени в ден, когато Слънцето трябва да премине в нов астрологичен сезон, може би си струва да се допитате до астролог, за да разберете под кой знак попадате.

Родителско влияние

Според Уилямс е възможно характеристиките на един човек да не съвпадат с тези на зодията му, в случай че е „отгледан от силни личности от други знаци, които на практика не му позволяват да постигне интеграцията на своята слънчева личност“. Например: ако някой от зодия Риби е отгледан от родителите на Дева и Стрелец, тази комбинация може да доведе до разминаване и объркване, твърди астрологът.

Твърде много планети в един знак

Докато слънчевият ви знак трябва да бъде същността на вашата душа, в картата има други планети, които придават нюанс на личността ви. Може да обичате по-различно от стереотипа за вашата зодия заради силното разположение на Венера или да общувате по определен начин, който се дължи на вашия знак в Меркурий. Но ако вашата Венера, Меркурий, Марс и Плутон се намират в един и същи знак, вие може да се окажете от коренно различен знак.

„Друга причина за несъответствие е, когато вашата рождена карта има по-голямо влияние върху друг знак, който не е вашият слънчев“, казва д-р Уилямс. „Например ако Слънцето е във Везни, но имате три други основни планети в Лъв, може да се чувствате и да се държите по-скоро като Лъв, а не толкова като Везни. Целта е винаги да сте по-близо до вашия слънчев знак.“


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?