Следвайте ни

Чудесна новина за по-пълничките мъже

viber icon

Забравете фитнес маниаците, "напращели" от мускули - по-пълничките мъже са считани за по-добри бащи, пише Лента, позовавайки се на резултатите от американско проучване.

За целите му специалисти от университета на Мисисипи в Хатисбърг са провели допитване, чиято цел е била да установи какви характеристики се приписват на мъжете в зависимост от външния им вид. В частност изследователите са искали да проверят как представителите на силния пол са възприемани като родители.

 Проучването е обхванало 800 жени. Участничките е трябвало да разглеждат снимки на мъже с различни телосложения и да посочат какви родителски качества им подхождат, предаде БТА.

Отговорите са включвали различни варианти, като желание да се помогне на детето с уроците, да бъде научено на нови неща, склонност към защита или раздразнение.

Резултатите показват, че пълничките мъжете е по-вероятно да получат положителни оценки, като дамите често ги определят като не толкова доминиращи и съответно като по-добри, лоялни, ангажирани. В същото време слабите и атлетични мъже са описани в по-неблагоприятна светлина от гледна точка на родителски качества.

Негативна оценка обаче получават и прекомерно затлъстелите мъже. Според експертите те могат да дадат лош пример за дисциплина на децата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?