Следвайте ни

Четирите нови традиции за Коледа 2020

viber icon

Тази Коледа ще е различна за целия свят, но вместо да страдате заради тези обстоятелства, ви предлагаме да си създадете нови традиции, които да дадат нов дух на празника.

Размяна на играчки за елха
Превърни в традиция размяната на играчки за елха между приятели и роднини. Те дори може да заместят подаръците, особено ако имаш много приятели и голямо семейство.

Може да е нова играчка, или някоя, която ти си направила или някой от роднините или приятелите. Идеята зад тази празнична традиция е да превърнеш елхата в символ на всички, които обичаш, като я украсяваш с подаръци от тях. Можеш да определиш тема – цвят, форма, домашно направени, или всеки да донесе, каквото иска.

Дарения
Една от най-хубавите традиции, които можеш да започнеш, е благотворителността към нуждаещите се. Не само, че ще помогнеш на някой, но и ще се почувстваш по-добре, а и ще покажеш на децата, че Коледа не е само получаване на подаръци.

Проучи какви са възможностите в района, в който живееш и решете как искате да помогнете тази година. Дали ще разхождате кучетата или ще си играете с котките в близкия приют, ще раздавате храна на нуждаещите се или ще занесете дрехи в някой център за хора с увреждания, няма значение, важна е благотворителността, без значение каква е формата й. Колкото повече време и усилия отделиш, толкова по-смислени ще са празниците ти.

Подаръци "направи си сам"
Целта не е изобщо да не купуваш подаръци, но размяната на подаръци, които сте направили сами, е хубава традиция, която си струва да се опита.

За да опростиш нещата, нека всеки си избере име и това ще е човекът, на когото ще произведе подарък. Може да е албумче със снимки от предишни Коледи, или плетена шапка или ръкавици, или просто нещо съвсем дребно. Може да направиш свещници от стари буркани и малко дантеленеи панделки и шишарки.

Не е нужно всички подаръци да са купени от магазина. Всъщност, вероятно къщата вече е препълнена с разни „неща“, така че направата на подарък води до осъзнаване на жеста на подаряването. Кутиите с последните електронни джаджи са хубаво нещо, но още по-хубави са подаръците, идващи от сърцето.

Украси дърво или елха
 
Дървото може да е в твоя двор или на кооперацията, в която живееш. Организирай малък празник със съседи или приятели, като разбира се спазвате дистанция помежду си.

Подготви топли напитки, хапки и играчки за елха. Нека всички заедно да украсите дървото и да си намислите по едно желание за всяка сложена играчка. Така хем ще имате коледна украса и навън, хем ще си спретнете едно весело парти на открито и съобразните мерките за социална дистанция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?