Следвайте ни

Четири разговора, които никога не бива да водите след секс

Когато имате по-стабилна връзка, сигурно сте се изкушавали да повдигнете някоя сериозна тема след секс. Но трябва да внимавате с разговорите в леглото, веднага след сексуално преживяване, съветват специалисти. Ето за какво да не говорите, според терапевтът по връзки и секс Елиза Бокуин. Тя споделя тези съвети пред американското издание на "Cosmopolitan".

1. Критики
Не е сега момента да критикувате представянето на партньора в леглото, освен ако самият той не настоява много. Не е хубаво да давате конкретна оценка, тъй като едва ли тя може да е обективна. Критиката ще провали романтичното преживяване и чрез нея едва ли ще успеете да създадете истинска интимност. Ако нещата не ви харесват, повдигнете темата в друг момент, а не точно след секс.

2. Коментари за тялото
Това си е направо забранено. Ужасно е да кажете на партньора, че тялото му не е хубаво или фигурата му не ми харесва веднага след секс. Партньорът току-що ви се е показал и разкрил, споделили сте интимен момент. Би следвало единствено да се възхищавате на тялото му, щом сте избрали да сте с него. А и да оцените, че той е избрал вас. Това ще съсипе самочувствието на половинката и следващия път тя ще е много притеснена.

3. Спорове
Това определено не е времето да заговорите за конфликта, който така и не сте разрешили! Ако сте спорили за нещо малко преди това, продължете спора по-късно, а не веднага след секс. Така ще убиете тръпката и насладата, партньорът може да си спомня преживяването по-скоро като лошо. А и сериозните дискусии не би трябвало да се водят в леглото.

4. Предишен опит
"Много е важно да обсъдите сексуалното си минало с партньора, но не и веднага след секс с него", казва експертът. Трябва предварително да сте обяснили с какви хора сте имали контакт, имали ли сте някакви проблеми и болести и т.н., за да е спокоен човека до вас и да знае, че може да ви има доверие. А и едва ли на партньора ще му е приятно да слуша за бившето ви гадже, докато още сте в леглото. Проведете тези разговори преди секс.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?