1939

Четири лоши навика издават, че сте интелигентен

Всеки човек има навици, за които често е подлаган на критика от близки и познати. Това обаче невинаги е повод за притеснение. Ако и вие имате следните привички, нямате причина да се срамувате - защото те всъщност издават висока интелигентност, пише обекти.бг. Ето и въпросните навици. 

1. Постоянно отлагате нещата

Нещата, които можете да свършите днес, предпочитате да оставите за утре? Който живее според това мото, явно е много интелигентен. Да отлагате постоянно различни дейности не е признак на мързел, а означава, че просто изчаквате правилния момент. Обикновено използвате времето, през което не сте направили нещо, за друго - а това дава тласък на творчеството.

2. Дъвчете дъвка

Това безспорно е много дразнещ навик - особено ако мляскате с отворена уста и, пази Боже, надувате балончета. Но едва ли подозирате, че всъщност дъвченето на дъвка не само отпуска нервите, но стимулира и мозъчната дейност и изостря вниманието!

3. Бюрото ви е разхвърляно

На писалището ви цари същински хаос? Чудесно! Най-разхвърляните бюра в света са на най-креативните хора. Това показва изследване на Университета в Минесота на д-р Кейтлийн Вос, д-р Джоузеф Пин и д-р Райън Райнел. Проучването им е доста абстрактно, но финалните резултати сочат, че хората с идеално подредени бюра разчитат на сигурността на работното място и не предлагат иновации и амбициозни проекти, защото ги притесняват рисковете от неуспех. Разхвърляните хора пък са тези, които обичат риска, умът им е непрекъснато зает с нови възможности и идеи. Те са креативни, новатори, дори бунтари в известен смисъл. 

Защото в този случай безредието има своите предимства. Хаосът на бюрото ви помага да бъдете по-целенасочени - просто защото ви мотивира да внасяте ред в други области. А това ви прави много по-продуктивни!

4. Често витаете в облаците

Посред бял ден мислите ви се разсейват, отнасят се нанякъде и лицето ви се озарява. Това означава да бленувате с отворени очи в нещо като транс. Харвардският психолог Дениъл Гилбърт е установил, че прекарваме почти половината си живот фокусирани не върху външния свят и върху онова, което вършим в момента, а заети с мислите си. В никакъв случай не бива да се чувстваме виновни заради това! Защото, който обича да мечтае, е по-креативен и фактически по-продуктивен. Ако витаем в облаците по 12 минути на ден, докато си блъскаме главата над някоя трудна задача, по-бързо намираме решение на проблема.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ддр

Ддр

01.12.2022 | 10:13

Поне по трета точка съм сред най-интелигентните хора на света :)

Отговори
1 0
Ванга

Ванга

30.11.2022 | 09:59

Големи критиерии, голяма глупост

Отговори
2 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?