71

Честта да носиш цигулката на Таня Тингарова

Пловдивчанката е благодарна на пандемията, че е срещнала бъдещия си съпруг

Таня Тингарова е момичето, което е свирило в над 60 държави по света. Аплодирали са я шейхове в емирствата, участвала е в единственото по рода си шоу на Бродуей на кораб, имала е щастието да дели една сцена с Андреа Бочели. Свирила е на невероятни места - в пещера, на хеликоптерна площадка, на върха на небостъргач, както и над пистата на Формула 1.

 

Пловдивчанката хваща цигулката едва на шест години. На 13 вече е сред десетте деца от целия свят, които печелят пълна стипендия за една от най-престижните частни академии за изкуства в Калифорния. 

Продължавайки образованието си в Ню Йорк като класическа цигуларка, тя развива още по-силен афинитет именно към електрическия инструмент.  Прочува се с артистичния псевдоним Таня Стрингс, а по афишите я представят като "цигуларката с дяволски талант и ангелска музика".

Още помни как пристига невръстна в Америка напълно сама, без родителите си. Първите няколко месеца <210> било изключително трудно, още повече че не знаела английски. 20 години по-късно животът <210> я връща там отново, тъй като намерила сегашния си съпруг. Един успял българин отвъд океана. 

Срещнали се заради ковида, за което е благодарна на пандемията 


Имала участие в България, точно когато и бъдещият <210> съпруг се бил завърнал. Той заминал на 16 години с родителите си за Америка без нищо. Успява да направи шеметна кариера в Силициевата долина в Сан Франциско. Когато се е запознала с него, вече е вицепрезидент на най-голямата телевизия в Америка - CBS.  След това му предлагат мечтаната работа - отива да работи като изпълнителен директор на технологиите на предшественика на Google - компанията Ask. Тингарова е една от причините той да се завърне в България, за което тя се гордее много. След 20 дни той <210> предложил брак. Било любов от пръв поглед. Всички са се шегували с него, че обиколил цял свят и накрая си намерил пловдивчанка.

Самата цигуларка изкарала 10 години в САЩ

 После потърсила нова авантюра и така се озовала в Абу Даби и Оман. Животът <210> предлага постоянно интересни случки и срещи. 

Малко преди да замине за Америка Таня записала две песни. Едната била "Една българска роза", инструментал ремикс на Deep Zone. Решила да направи клипа по улиците на Сан Франциско и емблематични места на града - като моста и Китайския квартал.  Била с червена рокля като българската роза и всички се спирали по улицата да я питат откъде е тази песен. Обяснила им, че розата е символът на България. Снимали и пред един китайски ресторант. Собственикът ги поканил на обяд, тъй като бил много впечатлен от песента. Оказало се, че малко преди Таня и екипа <210> в заведението снимали "Матрицата" с Киану Рийвс. 

 Използвала сватбеното си пътешествие в Кабо Сан Лука, прочут мексикански курорт, за да запише ново парче. Кавър на песента "Over the Rainbow" на хавайския музикант Израел Камикавиво'оле. За клипа наели една дървена лодка с местни хора. Отишли до местния Плаж на влюбените, съседен на този на разведените. Наоколо имало други туристи, които пощурели от парчето. 

Собственикът на лодките заснел случката и тя събрала 200 хиляди гледания само за месец в Youtube.  Докато избирала сватбена рокля в Сан Франциско пък попаднала на българка шивачка, която <210> била голяма фенка.  Жената се разплакала и се снимала с нея. 

Голямо приключение се оказала и поканата за парти за финала на Формула 1

 в Абу Даби. Влизало се с парола, а вътре било пълно с прочути актриси и модели. Когато влязъл шейхът на емирството, я помолили да изсвири нещо. Когато Таня хванала цигулката, всички занемяли. Шейхът пък толкова се заплеснал, че изтървал последната обиколка на състезанието. После похвалил българката, че свири страхотно. Последвала покана за парти и на неговата яхта. Накрая Таня тръгнала към асансьора с други момичета. Шейхът обаче я спрял на вратата и й казал, че този асансьор не е за принцеси. Пожелал да <210> носи лично цигулката, отворил друг асансьор и й казал, че смята за голяма чест, че тя е свирила за него. После са се озовали на неговата яхта по тайни коридори.

Да й носи инструмента пожелал и капитанът на кораба, който 23 години поред печели най-луксозния круиз в света. Световната обиколка тръгвала от остров Мавриций, където имало парти за ВИП пасажерите. Таня трябвало да участва в програмата, но закъсняла. Посрещнали я с гневни погледи, но след изпълнението й всички били във възторг. 

Впрочем, Таня вече си има и щатен носач на цигулката. Това е съпругът й, а причината е облог от сватбата. Уговорката била, ако булката отчупи по-голямото парче от питата, да каже няколко желания, които младоженецът трябва да изпълни. Едното било да носи великолепния инструмент, който е в топ 10 на италианските майстори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?