Следвайте ни

Честито! Днес е Денят на мързела

viber icon

Марица 

Ако има нещо по-готино от Деня на лъжата, това е 10 август - важна дата от календара, на която с право можем да почерпим всички. Днес е Международен ден на мързела. Празникът се отбелязва повече от столетие. Кога и къде това е станало за пръв път обаче, не е известно. Вероятно първите честващи датата са били доста небрежни. Или пък просто ги е домързяло да се впишат в историята.

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. Макар да няма официална статистика, почитащите Международния ден на мързела са единодушни, че първенци по целогодишен мързел са политиците. Без разлика на националност, пол, раса, вероизповедание и партийна принадлежност.

За стимул, ако дотук не сме успели да ви убедим, че мързелът е благо, ви предлагаме няколко мъдри мисли, немалка част от тях вдъхновени от живеещите край Софето:

* Ако ти се доработи (особено в събота), седни и почакай да ти мине.

* Ако има нещо спешно да се върши, ти легни да спиш. Когато станеш, ако някой друг го е свършил, значи, наистина е било спешно. Ако не е свършено, значи, не е спешно и може да почака още.

* Не се превръщай в роб на къщата си. Бърсането на прах не носи спомени.

* Вие не сте мързеливи. Просто избирате в какво да се включите.

* Добрата майки имат куп чинии за миене, мръсен под и щастливи деца.

* Ако видиш някой да си почива, седни и му помогни. Не забравяй, че мързелът е помогнал на хората да измислят дистанционното на телевизора, миялната машина и доставката на храна. /Марица.бг
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?