Следвайте ни

Частен детектив взел пари да изрови бившите на Меган

viber icon

Американски частен детектив заяви пред BBC News, че му е било платено от вестник "Сън", за да получи лична информация за херцогинята на Съсекс в ранните дни на връзката й с принц Хари.

Даниел Ханкс каза, че е получил незаконен достъп до подробна информация, включително номера на социалната осигуровка на Меган.

Докладът му е включвал информация за бившия й съпруг и бивши гаджета.

Издателят на „Сън” заяви, че е поискал законно проучване и е инструктирал Ханкс, че трябва да действа законно.

BBC News видя така наречения "изчерпателен доклад за Меган и нейното семейство", който следователят, известен още като Дано Ханкс е предал на „Сън”. В него фигурира телефонният номер, адрес и номер на социалната осигуровка на Маркъл, както и подробна информация за близки и членовете на нейното семейство.

В САЩ на лицензирани частни детективи е разрешен пълен достъп до бази данни с лична информация поради някои разрешени причини като изготвяне на съдебни доклади. Но достъпът до това допълнително ниво на детайлност за журналистически цели е незаконен.

Въпреки че няма доказателства, че това се е случило в този случай, данни като номер на социалната осигуровка биха могли да бъдат използвани за допълнителни натрапчиви разследвания.

Говорител на Хари и Меган заяви: „Херцогът и херцогинята на Съсекс смятат, че днешният ден е важен момент за размисъл за медийната индустрия и обществото като цяло, тъй като този разследващ доклад показва, че хищническите практики от минали дни все още продължават и нанасят необратими щети на семейства и взаимоотношения.

Те са благодарни на работещите в медиите, които отстояват журналистическите ценности, което е необходимо сега повече от всякога".

Хари и Меган имаха неприятни отношения с таблоидите в Обединеното кралство. По време на неотдавнашното интервю на двойката с Опра Уинфри, те казаха, че това е създало „токсична среда“ на „контрол и страх“ и до голяма степен тя е виновна за това да напуснат Великобритания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?