71

Буря в Бъкингам: Крал Чарлз взе крайно решение за Хари, няма връщане назад

Говорител на монарха заяви, че кралят е "твърдо на мнение", че за херцога на Съсекс връщане назад няма - по никакъв път и под никаква форма

 

След новината за диагнозата на крал Чарлз се заговори дали е възможно болестта на монарха да стане причина за помирение между двамата му синове. На този етап подобна възможност е по-скоро в сферата на фантазиите. А на фона на липсата на достатъчно действащи членове на кралското семейство, които да поемат всички актуални ангажименти, се появи и предположението принц Хари да се върне към дейността си като кралска особа.

Page Six цитира свои източници, според които принц Хари би възстановил временно тези свои задължения, ако крал Чарлз го помоли да го направи. Просто няма как да откаже на баща си, защото така за пореден път ще изгори всички пътища помежду им. Но сам не би предложил подобно решение на сложната ситуация в двореца. 

Херцогът на Съсекс, който е пети поред за наследяване на трона, заяви при последното си интервю за Good Morning America, че обича семейството си и е благодарен за възможността да бъде с баща си в трудния момент след научаването на тежката диагноза. Но на този етап очевидно тя няма да бъде повратната точка в отношенията им, пише standartnews.com.

Принц Хари може и да се съгласи да се върне в кралския двор временно, ако крал Чарлз го помоли, но надали той ще го направи. След поредната му публична поява на църковна служба през уикенда, говорител на монарха заяви за медиите, че той е "твърдо на мнение", че за херцога на Съсекс връщане назад няма - "по никакъв път и под никаква форма", цитират от Daily Mail.

Това все пак не значи, че крал Чарлз не е отворен към възможността да оправят отношенията с по-малкия си син в близко или по-далечно бъдеще. Но личните дела са далеч от служебните и не бива да се смесват.

Принц Уилям също споделя мнението на баща си и ще направи всичко по силите си да бъде както до съпругата си, докато се възстановява от скорошната операция, така и да не ощетява двореца с отсъствието си на фона на натоварената откъм събития програма. Затова надали скоро ще видим отново принц Хари на Острова, освен ако здравето на монарха не се влоши.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?