1939

Брус Уилис се появи за първи път след диагнозата

Надяваме се, че появата на любимия актьор означава, че се чувства по-добре

Актьорът Брус Уилис беше видян за първи път, откакто семейството му разкри, че е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция миналия месец. Уилис беше уловен от папараци в Санта Моника. Холивудската звезда се оттегли от актьорството миналата година, когато започна борбата си с афазия, която доведе до влошаване на езиковите му способности. Уилис беше уловен в Санта Моника, докато пие кафе с двама приятели на разходка в Калифорния. За последно актьорът беше видян в края на януари, когато отново беше на разходка със свои приятели.

Тежката диагноза на Уилис беше разкрита от бившата му съпруга Деми в Instagram, където тя написа: "Преди всичко искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност за невероятната любов, подкрепа и красиви истории, които получихме, откакто споделихме първоначалната диагноза на Брус. В този дух искахме да ви дадем актуална информация за нашия любим съпруг, баща и приятел, тъй като сега имаме по-дълбоко разбиране за това, през което преминава, написа Деми Мур.

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., неговото заболяване прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)", сподели актрисата, пише varna24.bg.

"За съжаление проблемите с общуването са само един от симптомите на болестта, с която се бори Брус. Въпреки че това е болезнено, е истинско облекчение е най-накрая да има ясна диагноза. FTD е жестоко заболяване, за което много от нас никога не са чували и може да засегне всеки. За хора под 60-годишна възраст FTD е най-честата форма на деменция и тъй като диагностицирането може да отнеме години, FTD вероятно е по-разпространено, отколкото знаем. Днес няма лечение за това заболяване, което е реалност, която се надяваме да се промени в следващите години", разкри още тя.

С напредването на състоянието на Брус се надяваме, че цялото внимание на медиите може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което изисква много повече информираност и изследвания. Брус винаги е намирал радост в живота и е помагал на всички, които познава, да направят същото. Означава много да видим как това чувство на грижа се връща към него и към всички нас. Толкова сме трогнати от любовта, която всички вие проявихте към нашия скъп съпруг, баща и приятел в този труден момент. Вашето продължаващо състрадание, разбиране и уважение могат да ни позволят да помогнем на Брус да живее възможно най-пълноценно", заключва звездата от "Призрак" и "Стриптийз“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

06.03.2023 | 05:05

Кураж Късмет

Отговори
4 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

06.03.2023 | 05:04

Дано Се Оправи

Отговори
3 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?