3906

Бясна е и ще се бори до край! Бившата на Ламбо на война за паметника на актьора

Идеята за паметник на Ламбо пред Народния се ражда през 2019 г., а за годишнината от смъртта му - на 27 ноември, миналата година Кривошиева внася писмо с предложението си в Народния театър

 

Актрисата атакува Столичната община, че не дава монументът да е пред Народния театър.

Ирен Кривошиева е бясна, че общината не дава паметникът на Стефан Данаилов да е пред Народния театър.

 

Звездата от "Хотел Централ" и "В името на народа" е взела присърце каузата с монумента, тъй като е майка на единствения син на покойния актьор и бивш министър на културата. Синът й Владимир Данаилов също участва с подписа си за създаването на паметник на покойния си баща, който приживе бе легенда на българския театър и кино.

 

"Комисията към СОС на два пъти взе грешно решение. Отам настояват паметникът да е пред дома на Стефан в кв. "Лозенец". Това е безумно! Редно е монументът да е пред Народния театър, където Стефан играеше приживе. Григор Вачков никога не е бил част от трупата на Народния театър, а има негов бюст в градинката пред театъра", споделя Ирен, пише bgdnes.bg.

 

Идеята за паметник на Ламбо пред Народния се ражда през 2019 г., а за годишнината от смъртта му - на 27 ноември, миналата година Кривошиева внася писмо с предложението си в Народния театър. Освен с него актрисата събра и много подписи от граждани, дали своето съгласие да има монумент в градинката пред Народния.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?