Следвайте ни

Борето Грънчаров по-зле от Гуджунов!

viber icon

Баща ми е по-зле и от Борето Гуджунов! Не искам да звучи като оплакване или съжаление, но това е абсолютен факт. Татко има два вида рак и е с обща инвалидна пенсия от 150 лева.

Това сподели популярната ни певица Мария Грънчарова, дъщеря на Борислав Грънчаров, също легенда на българската естрада от близкото минало. Баща й заедно с Борис Гуджунов и покойния Боян Иванов създават певческото трио "Бо-Бо-Бо", което изпълнява забавни шлагери с хумористичен текст.

Шоуто на популярните изпълнители тогава се радва на голям успех и песните излизат в албума "Момчета с късмет". "Днес баща ми не излиза, защото го боли и му е трудно заради терапиите. Тъжно е да го кажа, защото и майка ми Светла също имаше рак, но вече е по-добре. Двамата се гледат. Ако не бях аз и мъжът ми, родителите ми трудно щяха да оцелеят", каза още изпълнителката.

Мария е категорична, че държавата трябва да се погрижи за хората с принос към нея през годините.

"Вярно е, че и самите певци в някаква степен са си виновни, това е така. Но ето например - нашето семейство внасяше всеки месец импресарско право по 5-6 хил. долара на държавата, а сега като възвръщаемост къде са тези пари? Не е нормално да се излезе с обяснението, че архивът на "Концертна дирекция" е изгорял", казва още Грънчарова.

Според нея идеята на Министерството на културата и лично на министър Вежди Рашидов да се подпомогнат хората на изкуството с принос към държавата и да им се гласува пенсия от 700 лв. е много добра, стига това наистина да се случи.

"Има много живи звезди от предишните поколения, които живеят в мизерия. Повечето са болни, затова не могат да си изкарват допълнителни пари, като преподават например. Ето, баща ми е взел едно кафе под наем, но колко се изкарва с това", пита Мария.

"Хората познават Борето Грънчаров като човек, който цял живот се грижи за болките на колегите си от естрадата и никога не се оплака от своите. Затова колегите му бяха шокирани, като разбраха, че го оперираха от рак на простатата", само преди месец сподели и жената на изпълнителя - Светлана. Мария Грънчарова също потвърди, че баща й въпреки болките успява понякога да се пошегува и със себе си.

"Всеки ден се чуват с Борето Гуджунов. И двамата са на едно дередже, подкрепят се, имат дух, но какво друго им остава", обяснява Грънчарова.

Съвсем наскоро изпълнителката пусна своя песен след повече от 10 години мълчание. Озаглави я "Повече". "Баща ми пръв гледа клипа и много го хареса. Преди три години, когато ми съобщиха диагнозите на родителите ми, изпаднах в депресия. Затова нямах желание да творя. Сега съм по-оптимистично настроена и вярвам, че правителството адекватно ще се погрижи за хората, които са прочули страната ни по цял свят с таланта си", завършва Мария Грънчарова.

Кампанията да се помогне на колегата на Борислав Грънчаров - Борис Гуджунов, стана негово интервю от болничната стая, в което споделя за мизерната си пенсия и това, че едва оцелява. Тогава Би Ти Ви и продуцентът Слави Трифонов подадоха ръка и обещаха да помогнат на големия ни изпълнител. За съжаление освен Гуджунов в същата ситуация са и други изпълнители от същото поколение. Именно затова Министерството на културата реши да предложи след Нова година пенсиите на естрадните ни легенди да станат 700 лв. с нарочен акт на Народното събрание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?