Следвайте ни

Боцмана удари 80 с Ибряма и "Канарите"

viber icon

Първият  ресторантьор на Асеновград  Ангел Бончев - Боцмана отбеляза своята 80-та годишнина в компанията на своите деца, внуци, правнуци и приятели. За да уважат рожденика пристигнаха и световноизвестният кларинетист Иво Папазов - Ибряма с неговата съпруга народната певица Мария Кафезиева, както и семейството Атанас  и Надя Стоеви от оркестър "Канарите".

С много настроение и стари спомени от началото на кариерата и на Боцмана, и на музикантите съпътстваха празника. Той е един от хората, които е дал тласък в неговите заведения на Бачково "Червената скала" и на "Юговското ханче".  Традицията "Канарите" да свирят на Бачково и да дарят всичките бакшиши от деня на иконата на Пресвета Богородица е възникнала именно в заведението на Ангел Ангелов, като сега на 15 август традицията ще бъде спазена за 38-и път.

„Малко преди Голяма Богородица заведението се пълнеше и реализираше такъв оборот, какъвто правехме за цялата година, а когато гостуваше Наско Канара всичките пари, които изкарваше от бакшиши, ги даряваше на Бачковския манастир“, разказа пред всички юбилярът.

Занаятът на дядо си поема неговия внук Васко, който държи едно от най-оборотните заведения в Асеновград "Салаша", където се състоя и самият празник. Най-големият внук на Боцмана е  лицето на Тв Европа - водещият на новинарските емисии в последните 15 години Ангел Бончев, който е кръстен на дядо си.

Боцмана е една от емблемите на Асеновград. Той е работил  като управител на ресторант „Юговското ханче“, ресторант „Червената скала“ и пикник „Чевермето“ в Бачково, както и на ресторант „Здравец“, който се е намирал на общинския пазар в Асеновград. Един от учредителите на Съюза на частните предприемачи в Асеновград.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Баба Яга

14.08.2019 | 20:48

Това скапано заведение на Бачковския, дето сервират гнусни пържени картофи и риба втора преснота ли имате впредвид? При това сервитьорите си имат дрил: след половин час се вястват за да обърнат лекясаната покривка, след един - вземат поръчката, а доставката на поръчката даже и не се дочаква до края, защото клиентът губи търпение и напуска заведението, с препоръка персонала да си ИЗЯДЕ ВСИЧКО САМ. Включително и внуците, ако имат такива.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?