Близка на Баба Ванга разкри всичко! Ето кой е дал дарбата й

Пророчицата Баба Ванга е получила свръхестествената си дарба от ходжа в Битоля, пише "Телеграф". За това свидетелства Фимка, дъщеря на Кристина Михайлова, съседка на Вангелия Гущерова (Ванга) в детството им в Струмица.

„Мама е родена през 1916 година. Като деца са си играли с Ванга, в един двор са живели и пораснали. Майка ми е другарувала с Ванга и съм я питала: - Абе, мамо, как почна тетка Ванга да гледа?“, разказва Фимка.

„Майка ми казваше: - Абе водеха я по ходжи, по църкви, по доктори - да прогледне с очите. Веднъж я водиха в Битоля при прочутия битолски ходжа, той нещо направи. Оттогава тя започна да гледа и пророкува“, добавя още дъщерята на Кристина.

Версия Фимка обаче си спомня, че Ванга не е била съгласна с версията на Кристина. Една нощ през 1972 г. Фимка спала в къщата на Ванга в Петрич. Били заедно и тя я попитала за ходжата в Битоля.

Според Фимка Ванга се разсмяла. „Ай, горка Кристина, не е вярно това!“, възкликнала пророчицата и разказала своето виждане за това кога и как се е появила дарбата ѝ. „Седя си 1941 г. на тремчето и изведнъж виждам през портата влиза човек на бял кон. Идва до мене и ми казва: - Аз съм свети Йоан Златоуст. След кратко време ще стане война, желязо ще се топи. А ти ще казваш и за мъртви, и за живи. Не се плаши, аз ще бъда до тебе. След това започнах да сънувам, както ти сега сънуваш. Някой е болен и насън ми идва: “Иди кажи на тия да направят така и така... Ке оздравее!”“, казала Ванга на младата тогава Фимка.

Добавила и как още тогава започнала да предвижда кой от мъжете ще се върне от фронта. Годишнина На 11 август се навършват 24 години от кончината на пророчицата Ванга. В събота, 8 август фондация „Ванга“ организира скромен помен на гроба ѝ в колплекса в Рупите в нейна памет. Да почетем баба Ванга, въпреки пандемията, призовават от фондация „Ванга“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Влизам само да оправдавам глупости

Влизам само да оправдавам глупости

09.08.2020 | 18:07

От жълт вестник, само жълти истории и нищо верно.

Отговори
3 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?