71

Благородка проговори! Секретарката на Батето разкри много тежко прозрение

Иван Славков беше против сина му Тодор да влезе в "Биг брадър", макар че го спечели, спомня си секретарката на Батето - Благородка Петкова

 

Дългогодишната секретарка на емблематичния Иван Славков разказа с умиления спомени от славното за нея минало.

"Иван Славков е легенда! Беше светъл човек. Неслучайно, когато беше шеф на БНТ, остана в спомените на хората като "периода на бялата телевизия с белия човек отпред". И да, излезе пророк - с днешна дата футболът ни след него е в нокдаун, а държавата - в нокаут!"

Това каза секретарката на Батето - Благородка Петкова, която и на 1 май, и на 11 май - когато е рожденият ден на Иван Славков, пали свещичка за него и си спомня за дните, в които са работили заедно, пише България днес.

"От 1976 година работя с него и са много уроците, които съм запомнила. Много са и хората, които, както вече неведнъж съм казала, го предадоха. Но то си е за тях", споделя Буба.

На 1 май се навършиха 13 години от кончината на бившия председател на БОК, член на МОК и президент на БФС.

"За съжаление няма да се върнат нещата и трябва да гледаме напред, но такова чудо като сега никога не е било. Иван Славков нямаше да допусне да се случи всичко това в БФС, ако беше жив. Даде толкова много и на културата, и на спорта", категорична е Благородка.

Откакто Батето си е отишъл, тя не гледа телевизия. "Какво да гледам? Още помня, когато Тодор Славков влезе в "Биг брадър", той каза: "Хубаво де, взели са лиценз за подобни предавания, но няма как да го направят добре. Тук всичко се изражда". И така стана, въпреки че Тошко победи на финала, Батето беше против той да участва в него.

На 11 май, когато е рожденият ден на Иван Славков, за първи път от много години Евегени Минчев ще е човекът, който да събере бившите работници от БНТ.

"След като си отиде Стефан, който ни събираше, а Страхо не е добре, повечето от близките ни по това време вече не са между живите. Иначе аз се чувам и с Валя, жената на Славков, и с останалите, но не сме се виждали отдавна", сподели Благородка. Секретарката ще се радва, ако я поканят на събирането, тъй като това ще е отново припомняне на "онова славно време по време на Славков".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?