Следвайте ни

Бившата футболна съпруга Елеонора Манчева в нова роля

Мисис Свят раздава кредити вместо съвети за красота

viber icon

Елеонора Манчева е позната най-вече от конкурсите за красота. Дълго време беше и съпруга на футболния национал Владимир Манчев. Сега обаче чаровната брюнетка е проспериращ банков консултант. Как се стигна до промяната? Отговорът на самата Елеонора пред "Марица".

- Мисис България 2006 и Мисис Вселена за 2007 година Елеонора Манчева от две години е кредитен консултант за една от големите банки. Как се стига до подобна трансформация?

- Животът ни е проекция на избора, който правим. Ние може да държим под контрол нещата, които имат стойност за нас самите.

- Чувствам се повече от всякога в зоната си на комфорт с избора, който направих 

Личностните изисквания към банковия служител са свързани със солидни професионални познания в областта на банковите услуги и операции, аналитично мислене, мотивация за самообучение, способност за работа в екип и т.н.

Сами осъзнавате колко отговорно е всичко това. Усъвършенствам и надграждам себе си с всеки изминал ден.

Професионалната култура, бързина и обслужване, сериозно отношение към работата и към клиента, създаване на атмосфера на симпатия и доверие от моя страна, изчерпателна информация и обективност са една малка част от качествата, които трябва да притежаваме. 

С подходящ опит и квалификации човек може да се издига все по-високо!

- Интересно, когато консултирате някой за заем, искат ли ви съвети за красота? И обратно, когато сте във фризьорския салон - питат ли ви за финансови съвети?

- Едното няма нищо общо с другото. Почти няма човек, който да не знае, че работя в сферата на банковия сектор. Ежедневно получавам обаждания и имам запитвания за кредитиране.

Топлият контакт и препоръките са най-силната ми част! 

А относно начина, по който изглеждаме, безупречният вид е задължителен за хората, които уважават себе си, а и не само. Ако ми поискат съвет, бих им го дала.

- Външността със сигурност помага - но по-лесно взимат при вас кредити мъже или жени?

- Важен е профилът на клиента, а не полът. Решение за отпускане на кредит се взима на база на предоставената ни от клиента информация.

- Избягахте ли вече от имиджа на футболна съпруга?

- Многократно съм заявявала негативното си отношение относно определението “футболна съпруга “. С гордост носят това определение само жени, които не умеят нищо друго и им е трудно да излязат от сянката на мъжа до тях.

- Какво мислите за половинките на днешните футболни звезди, май трудно стигат нивото на Бекъм, а наблягат на селфита из Инстаграм или Фейсбук?

- Определено повечето хора, като чуят думата футболист, са почти убедени, че техните приятелки или съпруги непременно трябва да са манекенки, модели или просто светска личност с много свободно време, но невинаги е така.

Голяма част от тези жени имат собствена кариера и независимост, ходят с гордо вдигнати глави. Подобни определения като “футболни съпруги” са меко казано несериозни. Те са много повече!

- Красива и умна, според мъдри хора това означава, че жената е „фатална“. Имаш ли се за фатална жена?

- Красотата е сила, но умът е оръжие!!! Хубаво е да притежаваш и двете .

- Кое е по-трудно? Да си Мисис България или да убедиш българина да ипотекира апартамента си и да вземе кредит?

- Не е необходимо да убеждавам никой, тъй като хората, обръщайки се към мен, имат ясна цел и желание относно конкретен казус. Моята работа е да договоря най-добрите условия за клиента и да спечеля доверието му .

- Имаш ли все пак още някакви модни ангажименти? 

- Дистанцирала съм се от модните ангажименти на този етап, тъй като не ми остава време за тях.

- Цял ден си с костюм, през уикенда може ли да видим някъде Елеонора Манчева по дънки или по анцуг?

- Да, работата ми изисква да съм ежедневно с корпоративно облекло, но хубавото е, че имам време и за себе си. Като мобилен банков експерт не се налага да стоя от сутрин до вечер в офис. Когато не съм с клиенти, мога да си позволя да бъда и с по кежуал стайлинг.

- Как разпускаш през уикендите?   

- Отдавам се на приятни занимания, които ме зареждат с положителна енергия, и едно от тях е да готвя. Готвенето ми доставя голямо удоволствие. Също така обичам да се разхождам сред природата, да чета книга и по този начин успявам да си почивам и да се презаредя с положителна енергия и нови сили .

- Кога беше последната ти хубава почивка на море или планина - къде и ако не е тайна, с кого я изкара!

- Последно бях в Гърция. Не обичам далечните дестинации заради дългите пътувания.

Обичам да стигам бързо там, където отивам 

Поради пандемичната обстановка тази година не съм напускала България. Призовавам хората да се отнасят отговорно спрямо сериозната ситуацията, пред която е изправено човечеството. Само общият дух на солидарност и отговорност ще ни изведе от тези тежки времена, в които се намираме.

- И отново ако може да повдигнеш завесата - има ли любим мъж до теб?

- Ще ви разочаровам, но отдавна спрях да говоря за личния си живот. Това са твърде лични неща, които бих искала да оставя само за себе си!

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (3)

kingsize

kingsize

27.12.2020 | 03:27

Леле, кредитен консултант! Който не знае за какво става въпрос...

Отговори
3 1
Свири, свири щурче...

Свири, свири щурче...

27.12.2020 | 09:07

Аз се досещам...

Отговори
2 1
Смех

Смех

27.12.2020 | 00:40

Преди е била футболна, а сега корпоративна съпруга.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?