Следвайте ни

Бивш кмет съветва как да останем женени под карантина ВИДЕО

viber icon

С видео, качено във Facebook и You Tubе, общинският съветник от „Родопи” и бивш кмет на Марково Пламен Кабаков повдига духа на приятели и жители на родното село. Той публикува коментарите си под заглавието „Под изолация с Пламски”. В тях той насочва хората към размисли, свързани с ценностите, прави препратки към Библията и исторически събития, които показват, че човечеството е преживявало подобни бедствия като това, в което се намираме в момента, като се е обръщало към ценностите - вярата в себе си, надеждата и любовта.

До момента Кабаков е записал и качил пет части.

„Реакциите на хората са много и различни. След всяка една от тях ми звънят с въпроси. Обаждат ми се и приятели от Италия, Германия, Австрия. Има и такива, които са постоянни и много активни. Преди дни се наложи да отсъствам и пропуснах да кача поредната част. След това телефонът ми загря с въпроси дали съм добре и защо няма видео”, разказа Кабаков. И обяснява, че идеята се родила, след като той и семейството му спазват стриктно разпоредбите за предпазване от вируса. Съпругата му излизала само при нужда до магазина или до училището, за да подготвя онлайн уроците за учениците си. Той помагал вкъщи за уроците на двете им деца. На четвъртия-пети ден обаче Кабаков започнал да се чувства потиснат от цялата негативна информация във Фейсбук и новините около Covid-19. Познати също му разказали, че социалната изолация им се отразява зле.  

Следващата му лекция ще бъде посветена на това как да останем женени, без да се избием вкъщи, обяснява с чувство за хумор Кабаков. Тя била провокирана от негов приятел, който му разказал, че изолацията у дома не се отразява добре на семейния му живот.

„Вече три пъти си събираме багажа с жена ми и се заканваме да се разведем. По цял ден не си говорим, на другия се караме. Имам чувството, че живея с напълно непознат човек”, споделил приятелят на Кабаков. И всичко това се случвало в семейство с 20 г. брак.

Според него не е изключено след кризата с коронавируса да се окажем с увеличен брой подадени молби за развод 

в съдилищата. „Надявам се това да не се случи, затова със следващата лекция ще се опитам да намаля напрежението у някои двойки и да им дам насока за размисли, които ще им помогнат да преживеят по-леко изолацията”, коментира Кабаков.

Пламен Кабаков е на 43 г. и в момента е общински съветник в местния парламент на Община "Родопи". По образование е икономист, но е участвал в реализирането някои от най-успешните IT-проекти у нас.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?