49

Билалов и Кънчев с пръст в уста: БНТ направи нещо уникално за първи път

„Последният печели“ по БНТ този месец обра овации и рейтинги за сметка на конкурентите си

Ако преди години в България имаше едно единствено предаване за знания като „Минута е много“, сега те са няколко в национален ефир и се конкурират постоянно. Трите големи телевизии са заложили в програмата си по един час в делничните дни за куиз шоута.

 В 18 ч. главни опоненти по бТВ и „Нова“ са водещите Михаил Билалов и Ники Кънчев със „Стани богат“ и „Голямото преследване“. Час по-късно обаче е „Последният печели“ по БНТ, чието лице е Орлин Горанов.

Именно това предаване направи нещо изключително през целия февруари, чиято кулминация бе снощи. От първия ден на изминалия месец бе организирана Шампионска лига, в която участваха много от първенците с две и повече победи в предаването през последните три години. Големият финал бе на 28 февруари, когато срещу водещия се изправиха титаните на знанието, пише  vihrogon.bg. Първи на банката си излезе победителят в последните две вечери Галин Ганчев, който имаше 8 поредни успеха през предходните сезони.

Срещу него обаче се изправиха притежателят на серията от 17 поредни победи Симеон Димитров, Атанас Атанасов, който има 18, и абсолютната рекордьорка Димитринка Илиева, държаща абсолютния рекорд от 25 първи места.

Отсъстваше единствено култовият Мартин Иванов, който също е с 18, но в момента се изявява в конкурентното „Голямото преследване“ като част от екипа.

Битката бе доста интересна, а в предаването за първи път обявиха, че са приготвили награди за съревноваващите се. След първия кръг отпадна Атанасов, а малко не достигна на Димитринка да се добере до финал. След отпадането й във втория кръг титлата за Шампион на шампионите трябваше да се реши между Галин и Симеон. Първият обаче бе натрупал изключително голяма преднина във втория кръг. Това му бе достатъчно да затвърди успеха си в третия и да победи с 445:120 точки.

Той получи награда уикенд за двама в Боровец, а за други трима участници бяха предвидени подаръци книги и ваучери от по 100 лева за книжарница. Това бяха Симеон, трикратният победител в шампионския месец Милен Димитров и Сава Димитров, около който се разигра интересна ситуация. Той отговори правилно на много труден въпрос, но се обърка, след което каза, че е посочил грешно и се отказа от отговора си. В крайна сметка отговорът му е бил верен, но заради отказването си Сава отпадна.

Финалистът Симеон Димитров разкри, че 17-те му победи не са най-големия успех свързан с предаването. Тази му серия е направила така, че да намери голямата любов в живота си, заради което бе поздравен от Орлин Горанов.

В месеца на победителите имаше двама души с по три успеха – Галин Ганчев и Милен Димитров, и още четирима с по два – Пламен Донев, Стоян Мемцов, Станислав Руков и Валери Стоилов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
По е интересно

По е интересно

02.03.2023 | 16:22

От стани богат и преследването.

Отговори
1 0
Шишето.по факти

Шишето.по факти

02.03.2023 | 10:38

Е по добре, тва са, пенсионерски шоута..!

Отговори
1 5
До шишето . По факти

До шишето . По факти

02.03.2023 | 16:24

За вас има чалга и спорт . Щом това е за пенсионери. Може и по...рно с научиш нещо

Отговори
1 1
Ти сиганко

Ти сиганко

02.03.2023 | 17:07

От къде се научи....?!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?