Следвайте ни

Бил Гейтс издаде тайната си за семейно щастие

viber icon

Голямото имение на стойност 100 милиона долара, огромните печалби от акции и титлата на един от най-богатите хора на планетата (с него могат да се сравняват само собствениците на Амазон и луксозната марка LVMH) по никакъв начин не пречат на Бил Гейтс да дели домашните задължения с жена си. 

Бил и съпругата му ден след ден седят пред мивката, измивайки чиниите до блясък, но не защото не им се дават пари за миялна машина. 

Това е малка семейна традиция, благодарение на която Бил и Мелинда вече 25 години следват безотказно - достатъчно внушителен срок в наше време.

Всичко започнало с първата бременност на Мелинда. Докато мъжът пътувал по целия свят с презентации на Microsoft, жената живяла в пълна самота. Когато семейството се увеличило (сега те имат три деца), товарът върху съпругата на Бил се увеличил многократно. 

Тя най-много се напрягала от това, че прекарва твърде много време в кухнята, докато децата си седели в стаите. "Една нощ осъузнах, че всеки ден губя по 10-15 минути в миене на съдове", казва Мелинда. 

 

По думите на Мелинда, средно жените губят на неплатената домашна работа 7 години повече от живота си, отколкото мъжете. 

Тя твърди, че продуктивността на работата се увеличава с 20%, ако се губят не 7, а 5 часа в седмицата за домашните задължения. 

"В един момент аз просто не издържах. Вечерята приключваше, всички се канеха да си ходят по стаите, когато аз изкрещях: Никой няма да напусне кухнята преди мен!", признава майката на три деца.

Така проблемът бил решен. Децата и съпругът започнали да участват по равно в домашните задължения. 

 


Тази битова дреболия помогнала на семейството да установи хармония между съпрузите, което е крайно важно за щастлив брак.  

 

Мелинда е работила в Microsoft, където се запознава с Бил, но веднага след сватбата тя се отказва от кариерата си и се посвещава на семейството.

Равното разпределение на домашните задължения помага на двойката да има добри отношения и до днес. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?