Следвайте ни

БГ Индиана Джоунс черпи с дива сьомга

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Добринка ДИМОВА

Николай Овчаров заменя традиционния никулденски шаран с океанска риба. На имения си ден днес прочутият археолог ще гощава семейството с дива сьомга и италианско вино. На масата ще бъдем двама именници - аз и двегодишната ми внучка Никол, подшушна Овчаров, когото мнозина наричат българския Индиана Джоунс.

Именникът е известен с многобройните си пътешествия. Често през годините е празнувал Никулден в чужбина. Най-незабравимият спомен обаче е от 1991 г., когато черпил за празника два пъти - по стар и по нов стил. На 6-и се бяхме събрали в София, а на следващия ден се наложи да замина за Скопие. Там обаче отбелязват Никулден на 19 декември. Така празнувах два пъти имен ден в една година, смее се Овчаров.

Тежка трапеза днес стяга и един от най-титулуваните български спортисти - Николай Бухалов. Не обичам да празнувам рождените си дни, но не пропускам Никулден, споделя двукратният олимпийски шампион по кану-каяк. 6 декември е и Ден на моряците, а аз съм много свързан с водата. Затова винаги отбелязвам подобаващо този хубав ден, допълва Бухалов./Пазарджишка Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?