Следвайте ни

Бедняк или милионер? Христо Сираков затънал в заеми преди смъртта си

viber icon

Свързани новини


Христо Сираков, който почина внезапно след тежък инсулт на 64 години, си е отишъл напълно разорен. Въпреки че имаше славата на милионер, харчещ разточително по мадами и шумни купони, в последните 2 години баровеца е имал сериозни финансови затруднения. Именно те са станали и причината за сърдечните му неволи, пише Уикенд. 

„Христо нямаше никакви пари, беше затънал в дългове. Непрекъснато го натискаха да връща взети заеми. Това го стресира, започна да вдига кръвно. Претърпя няколко сърдечни операции в последните години. Сърцето му не издържа на тревогите”, разказва човек от близкото му обкръжение. 

Истината е, че фалитът отдавна чукаше на вратата на известния бонвиван, а част от фирмите му бяха запорирани от съдия изпълнител. Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г.  Подмамен от бума, който преживява строителния бранш, плейбоят решава да се втурне да инвестира. Тогава неговата строителна фирма „УИ Билд“ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро след това обаче балонът се спука от световната икономическа криза и бизнесменът преустанови вноските. През 2010 освен „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми „Оф Шор“ и ПМБГ. Три години по-късно Стоте манекенки тегли още един крупен заем – от 2 млн. евро. Той все още не е погасен. 
Останалите му бизнес начинания, с които уж се занимаваше Сираков — производство и търговия на яхти, внос на мебели и вино от Италия, също бяха пред фалит. Габровската кожена фабрика „Димитър Благоев“, собственост на бизнесмена, пък затвори врати поради липса на поръчки. В последните месеци Сираков водел напрегнати преговори да му отпуснат поредния заем от 800 000 лева, но работата се закучила. 

Свързани новини

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Интелигентен

Интелигентен

26.09.2020 | 22:05

Той,тоя Х.Сираков като че ли е живял като......МРЪСНИК,-тазточителен,разюздан и безразумен,Разхайтен начин на живот.Безразсъден "бизнесмен?".Ухолен,разточителен,разгулен живот.Че......тпй се е наживял ПРЕКАЛЕНО,затова му е дошло времето.Взел е прекалено много(за съвсем кратко време) от живота.Бог вижда и не допуска такива извращения с дадеността- ЖИВОТ.Напротив,Той иска СКРОМНОСТ,ПОКОРНОСТ,ПРИМИРЕНИЕ и СТРАДАНИЯ-ЛИШЕНИЯ.

Отговори
16 0
....

....

02.10.2020 | 11:36

Ако е завещал на мурвите само дългове - заслужава поздравления!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?