49

Бащиното сърце трепна: Йосиф Сърчаджиев топи ледовете с Алекс

Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да отиде и да гледа моноспектакъла на дъщеря си Александра Сърчаджиева, пише "България Днес", цитирайки неговите думи.

"Може и да отида, ако ме поканят", каза 78-годишният актьор и режисьор. Той уточни, че знае за моноспектакъла, който дъщеря му от покойната Пепа Николова прави, и че в него той е една от основните фигури.

"Чувах, че играе живота си, но аз напоследък много не гледам театър. Правя своите си неща, дори и политиката спря да ме интересува", сподели още актьорът.
 
Преди това дъщеря му Алекс изрече силни думи за баща си, без упрек към него, че е израснала сама без бащина ласка и само с грижите от майка си. Йосиф си тръгва от Пепа, когато Алекс била на година. За липсата на всякакви отношения с биологичния си баща младата актриса разказва в своя моноспектакъл "На живо", който стана хит тази година.

"Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор, и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здраво стъпил човек на земята. Но ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен", сподели в интервю актрисата.

Година преди да разкаже какво чувства към родителя си, вестникът се свърза със Сърчаджиев да го пита дали се чуват с Алекс и виждал ли е внучката си София.

"Не, не се чуваме. Тежи ми, че не си говорим с дъщеря ми Александра. Не съм я гледал и по телевизията, защото следя само новините, нищо друго", тогава каза Сърчаджиев. Той уточни и че през годините не се чувства като добър родител и за другите си две деца от Райна, с която живее и до днес. "Добре, че всички те израснаха добри хора, защото от работа нямах много време да им обръщам внимание. Но продължавам и днес да се боря с демоните си", сподели Йоско.

От своя страна Алекс неведнъж е казвала, че всяко зло в живота й е за добро. "Може би заради това станах толкова самостоятелна и дисциплинирана от малка. Никога не съм разчитала на някой да ме бута. Най-лесно е мама и тати да са ти "път в живота", но те са до време. И когато те си отидат, а ти си свикнал да получаваш всичко наготово, просто ставаш негоден за живота", разсъждава красивата Алекс.

Днес тя учи на същото и дъщеря си София. Опитва се да й обясни, че никога не може да получи всичко, което поиска. Не е от родителите, които се оставят да бъдат командвани. "След като Иван си замина, аз станах и баща, и майка. Човек трябва да направи, да даде нещо, за да получи. Наясно съм, че София сега не разбира много от нещата, които й говоря, но като порасне по-голяма, те със сигурност ще останат някъде в главата й. И тогава ще разбере. Така съм била и аз - много пъти не съм разбирала какво ми казва, но тя все ми викаше: "Един ден, като имаш дете, ще разбереш!", и сега е точно така", казва Алекс.

Сърчаджиева и режисьорката на спектакъла й "На живо" Яна Борисова вече мислят за "На живо 2". "В най-скоро време започваме да си правим срещи, но смятам, че продължението трябва да се случи едва когато тръгне да залязва интересът към "На живо", признава актрисата.

Тя не изключва в него да играе и дъщеря й София Ласкин. За нея това би било много вълнуващо. 12-годишната й наследница вече показа талант във филма "Игра на доверие". Когато момичето получава предложението за лентата, Алекс е категорично против и дори прави всичко възможно тя да не участва. Дори обмисля да я излъже, че няма да има снимки заради коронавирусната пандемия. Режисьорът Димитър Коцев-Шошо разубеждава Алекс и тя дава благословията си, но и казва на София, че няма да ходи с нея на снимки. "Отидох притеснена на представянето на филма, но София прави изключителна роля. Не можех да повярвам, че гледам моето момиче. Единственото, което мога да кажа, е, че съм една щастлива с дъщеря майка", не крие Сърчаджиева. Дъщеря й визуално е пълно копие на баба си, има дори нейните маниери и интонация, а никога не е общувала с нея.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пепа

Пепа

29.05.2023 | 22:13

я харесвах, но щерка й ми идва в повече - много се самосъжалява и кряка по всички медии.

Отговори
12 7
Баба Вуна

Баба Вуна

29.05.2023 | 19:31

Браво Алекс! Да сте живи и здрави със София.

Отговори
24 3
Дража Вълчева

Дража Вълчева

29.05.2023 | 18:00

Хайде стига да пишете глупости! На вас все ви е виновен нещо и някой!!!

Отговори
6 12
като ги видиш тия седесарски мръсници, що за стока са като хора

като ги видиш тия седесарски мръсници, що за стока са като хора

29.05.2023 | 14:22

били "умни и красиви" мръсници, чакайте да ви оправят държавата!

Отговори
15 20
Вълко Червенков

Вълко Червенков

29.05.2023 | 16:55

Държавата е на това дередже единствено заради комунистическите δоклуци, а на такива като веднага трябва да им се забрани достъпа до интернет. Това са западни технологии. Иначе този на снимката ми е много неприятен

Отговори
17 14

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?