Следвайте ни

Бащата на Илия Павлов с шокиращо разкритие за Жоро Илиев

viber icon

На 25 август се навършиха 16 години от смъртта на Жоро Илиев. Колкото повече минава времето, толкова повече стават митовете за ръководителя на ВИС.

Малцина са тези, които познават Главния още от годините когато е само нахакано борче от спортното училище „Олимпийски надежди“ в София. Един от тях е Павел Найденов, баща на Илия Павлов. Илийчо, както баща му го нарича и до ден днешен, също е застигнат от насилствена смърт. Убит е от снайперист на 7 март 2002 година пред офиса на компанията си Мултигруп. Общо между Георги, брат му Васил и Илия Павлов е, че тримата като малки тренират борба и учат в „Олимпийски надежди“.

„Георги Илиев беше объркан човек. Брат му Васил беше по-интелигентен и можеше да стигне по-далеч в бизнеса. Жоро навремето ме завлече ни 2000 лв., които не че са големи пари, просто не постъпи коректно.

Ставаше дума за сделка по наемането на едно заведение. Аз му съдействах, договорката беше той да плати въпросните  2000 лв. Така и не го направи. После сме се виждали и съм го питал: Хайде, какво става с парите, кога ще ги оправиш? А той се смее, обръща към неговите бодигардове и каза: Момчета, оправете тези два бона на бай Павел. Така си остана тази история, но днес я разказвам през смях, толкова години минаха.

Ако Георги бе поживял повече време и беше минал в една по-зряла възраст можеше и да се промени. Да помъдрее. Но съдбата му реши друго. Виж Маджо, който също е учил в „Олимпийски надежди“, е съвсем различен. От малък си беше скромен и добре възпитан. Сега не се срещам често с него, но когато се видим, си говорим успя да се развие много добре като предприемач и се радвам за него", споделя Павел Найденов пред „България Днес“.

Самият Павел Найденов също продължава да има бизнес въпреки че вече е на 84 години и съдбата не му спестява жестоки удари. Дъщеря му Славка също загуби живота си от насилствена смърт. Убита е заедно със сина си Пол в САЩ на 3 февруари 2010 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пешо

Пешо

27.08.2021 | 20:55

Господ си знае , парите са нищо пред Бога,и се вижда никой не е однесал нищо със себе си ,замислете се

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?