49

Бълва огън и жупел: Прецакаха жестоко Лили Иванова с...

Лили Иванова може да е най-ярката звезда на музикалната сцена в България, но и тя може да пострада от битови проблеми, като обикновените хора. Майсторите, които ремонтират летния театър под липите, са създали сериозен проблем на примата заради удължен срок на ремонта и невъзможност Лили да проведе там планирания си концерт на 3 авгус .

Това принуди екипа на примата на родната популярна музика да промени датата за рецитала си в Стара Загора. Заместник-кметът Милена Желева обяви, че засега се предвижда това да се случи на празника на Съединението – 6 септември.

Решението е изненадало до известна степен домакините, още през февруари кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи за договорката си с певицата. С този концерт трябваше да бъде официално открит обновеният след ремонт за малко над 3 млн. лв. летен театър в парк "Митрополит Методи", пише "Телеграф".

Мащабният ремонт стартира навръх Тодоровден през 2021 г. с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, планирани бяха 240 дни за работа, но и към момента все още обектът не е получил Акт 16 и разрешение за ползване. Средствата за финансиране от 2 950 000 лв са кредит от Фонд  градско развитие.

На мястото на Летния театър някога е имало каменна кариера, припомнят старозагорци. Проектът за направата му е готов през 1957-а, а две години по-късно се е състоял и първият концерт. През изминалите десетилетия на това място концерти са изнасяли Лили Иванова, Емил Димитров, Юрая Хийп и други звезди на българското и чуждестранното изкуство, имало е оперни и театрални представления, чествания за бележити събития.

Отлагането на концерта стана повод за множество противоречиви реакции в социалните мрежи относно обществените поръчки и конкурсите. Мнозина напомниха, че на практика през последните 5-6 години няма завършен в срок обект, а в момента много от фирмите са спрели работа заради инфлацията и липсата на механизъм за корекции в цените на материалите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Щях

Щях

21.06.2022 | 01:21

да я харесвам, ако пееше безплатно. Всичко има, вече нищо не й трябва. Ама, алчност и простотия.

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?