1553

Българка написа книга за любовния живот на Ален Делон

Ален Делон несъмнено е един от секс символите на своето време. Всички знаят за романса между него и Роми Шнайдер, който започва по време на снимките на "Кристин" през 1958 година. Това обаче далеч не е любов от пръв поглед, тъй като Ален Делон е твърде арогантен за вкуса на актрисата. Любовните му истории обаче не спират до тук.

На 5 май във Франция предстои да излезе нова книга за живота на големия френски актьор Ален Делон. Досега не е издавана автобиография на филмовата икона, а "Любови и спомени" ("Amours et Memoires"), както се казва изданието, сериозно се доближава именно до този жанр.

Авторки на книгата, в която има дълъг предговор от самия Ален Делон, са две дами. Едната е българката Деница Банчева, която от 1991 г. живее в Париж. Тя е доктор по литература, филмов писател и историк. Заедно с нея по книгата работи и Лилиана Роска - близка сътрудничка на Делон, която е събрала оригиналните свидетелства на различни личности, познаващи добре актьора. Сред тях са негови приятели и колеги, пише iwoman.bg.

Актьорът признава, че винаги е искал за жените в живота си да бъде "най-добрият, най-красивият, най-силният". В изданието има и някои неща, които се огласяват за първи път, като например посмъртно писмо, което Делон адресира до Роми Шнайдер след самоубийството ѝ, както и декларацията му, че никога не е имал любовна връзка с Бриджит Бардо, "колкото и странно да изглежда". "От 65 години имаме най-доброто приятелство, което може да съществува", изтъква актьорът. 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?