3906

България сред страните с най-дълга продължителност на брака, вижте коя година е фатална

България е 3-тата страна в Европа с най-висока средна продължителност на брака

 

Браковете, които завършват с развод в България продължават средно 16,3 години. Това прави България 3-тата страна на европейския континент с най-висока средна продължителност на брака, според независима оценка на сайта за запознанства SugarDaters. Тези изчисления са направени с помощта на микроданни от „Разводи по продължителност на брака", както е отчетено от последните налични български данни на Евростат.

Четвъртата година на брака е тази, в която се регистрират най-много раздели и разводи, които представляват 4,7% от общия брой в България. Само 0,5% от неуспешните бракове приключват преди първата си годишнина.

34,7% от съюзите, които се разпадат, го правят през първите десет години от брака. 28,3% се разделят през следващите десет години, от 10 до 19 години; следващите 21,7% се развеждат между 20 и 29 години брак; останалите 15,4% го правят след 30 години брак.

 

Според SugarDaters браковете на европейския континент, които завършват с развод, продължават средно 14,1 години. Страната, в която браковете продължават най - дълго до развода е Италия, със средна продължителност от 18,7 г.

Въпреки това, при преглед на продължителността на браковете в други страни от Южна Европа, много от тях също са сред първенците. Португалия например е втора в тази класация с продължителност от 17,5 години. Следва България с 16,3 г. и Испания с 16,1 г.

 

Четвъртата година от брака - най-лошата в Европа


Установено е, че в Европа 5,4% от разводите се случват през четвъртата година от брака, най-високият процент сред всички изследвани години (с изключение на периода „Над 30 години“, тъй като той обхваща няколко рекорда). Въпреки това, както се очакваше, периодът с най-малко разводи е „под 1 година“, като само 0,7% от браковете са погрешно сключени и завършват с раздяла.

Хора, встъпили в брак на 20 г., ще стигнат до развод на 39 г. - възраст, която все още предоставя достатъчно време за изграждане на живота и намиране на щастието за дълго време, независимо дали ще останат сами или ще обвържат живота си с някого.

Освен това ясно виждаме как по - консервативните страни като Италия, Португалия, България или Испания имат по - висока средна продължителност на брака. Тези средни стойности вероятно ще намалеят през следващите десет години, успоредно с промените в мисленето, водени от по - младите поколения.

Така или иначе, целта на бракосъчетанието е взаимното удоволствие и положителни емоции.  Следователно поддържането на съюза или прекратяването му не трябва да зависи от средни стойности или цифри, а единствено от щастието на двойката и всеки поотделно. Всеки разбира любовта по свой собствен начин и ако дадени разбирания не съответстват на семейните обстоятелства, по - добре е хората да поемат по нов път към нов живот.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?