1553

Азарей: Задаващо се пълнолуние може да обърка сметките на политиците

Любопитно е да се наблюдава, заиграването с астрологията от страна на политиците. У едни то провокира учудване, у други насмешка.

Зад паравана на сериозните анонси, може да се крие хитруване или тъй нареченото „тупкане на топката”, за да се печели време.

Когато партиен лидер спомене фразата „ретрограден Меркурий”, много хора започват да се подсмиват.

Има ли основание?

Не.

Астрологията винаги е консултирала висшия ешелон на властта от хилядолетия. Писмени свидетелства има още от времето на шумерската цивилизация.

Някои от нашите лидери вероятно се консултират с познавачите на небесните влияния. Използват подобни услуги, за да спечелят в надпреварата.

Когато се представя нов кандидат, ретроградният период на Меркурий не е удачен момент.

Необходимо е да се почака 20 дни.

Те минаха.

А сега?

Когато се бави представянето на кандидатурите на ГЕРБ за кметската надпревара в София и Пловдив, ще потърсим разковничето другаде.

Народът и избирателите се асоциират с Луната. Ако погледнем към фазите ѝ ще открием, че следва пълнолуние на 29 септември в зодиакалния знак Овен.

Следователно подходящо е да се лансират новите кандидати през следващата седмица в четвъртък или петък. Проблемът обаче е, че срокът за регистриране изтича на 26 септември, вторник. И това да обърка сметките на политиците.

А звездите този път няма как да помогнат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?