Следвайте ни

Азарей: Металният вол знае как да похити всяка красавица

В неговата година зеленият цвят носи щастие, а най-ползотворното време е от 1 до 3 часа през нощта

viber icon

Годината на Металния вол по китайския хороскоп започна на 11 февруари с новолунието в зодиакалния знак Водолей в 21:07 ч.

Кулминацията на тази година ще бъде през есента. Тогава Ин енергията се усилва. Есента носи със себе си загуба на енергия и намаляване на динамиката. През този период Волът става по-сух и твърд както във физически, така и в духовен план.

Може да възникне илюзия за проиграна игра, но тогава той усеща по-негативно поражението и не обича, когато в нея не бъде излъчен победител.

Волът е мечтател и поради тази причина често го преследват разочарования дори в зряла възраст. Волът не може да бъде наречен докачлив, но не умее да се съобразява с чувствата на другите. Тъй като излиянията на околните са му по-скоро чужди, той може дори да им се надсмее.

Волът обича да оре земята, защото знае, че ще бъде възнаграден от нея щедро с плодове. Той работи бавно, спокойно и търпеливо, създавайки впечатление, че нищо не може да му попречи. Не понася халтурите.

При всички народи Волът или Бикът е верният помощник на човека. Той носи на гърба си тежък товар, като овладява девствената земя и винаги се движи напред.

Той е символ на пасивната мъдрост, несигурност и недостъпност

В Азия Волът се ползва с почит и уважение. В Индия кравата е символ на плодородие и майчинство. Тя се смята за свещено животно.

В тракийската митология героят Тезей следва бика, като се спуска в лабиринта да търси Минотавъра. В "Божествена комедия” на Данте бикове стоят на стража на подземното царство. Даже Юпитер се превръща в бик, за да похити красавицата Европа. Овидий в своите "Метаморфози" говори, че бикът реве и носи своите прекрасни форми на разходка по меките ливади. Той е бял като сняг, има мощна мускулатура, рогата са като ювелирна изработка. Челото му не е навъсено, а очите не са страшни. Печатът на миролюбието е на челото му. Европа, която е дъщеря на финикийския цар Агенор, се е удивила, виждайки такъв красавец. Дори без да обръща внимание на неговата кротост, тя се е бояла да се доближи до него. Той ляга в нейните крака и тя му се доверява, галейки меката му кожа. Бикът се повдига на своите могъщи копита и я отнася дълбоко в морето. Те дълго плуват сред безкрайната бездна и сам великият Посейдон ги съпровожда, като посочва на своя брат пътя към земята. Вероятно ненапразно великият Бог е избрал това смирено, склонно към усамотеност животно, изпълнено с огромен вътрешен мир. По този начин Юпитер отвлича своята любима в лабиринта на бездънното сърце.

Възможно е и поради тази причина Волът да означава личния Аз

Волът не може да живее без общуване с неговата майка - природата. Цялото си свободно време посвещава на нея. Успокояват го дъхавите поля, тихите градини и спокойните простори. Той не обича да греши, да се оказва в притискащи го обстоятелства и да бъде част от тълпата. По-често обича да посещава места, където има малко хора, да бъде край спокойни езера или на вилата. 

Макар че Волът е един от първите пристигнали по зова на Буда, той все пак си остава бавен, спокоен, неспособен на безразсъдни действия. 

Защо Волът е дошъл втори? Знаем, че има и по-бързи животни, като тигъра, който по пътя решил да половува, или змеят, който останал да се погрее на слънце. Нито едно друго животно не може да концентрира своето внимание, докато Волът е проявил своя стремеж към действие. Без да бърза, върви по утъпкания път, докато преживя и съхранява своята енергия. Той я изразходва винаги внимателно, като се грижи за себе си и се наблюдава отстрани. Волът очаква момента, когато стратегически може да встъпи в боя. Навярно поради тази причина той заблуждава своя неприятел, тъй като на пръв поглед създава впечатление на полузаспало, неприемащо никакво участие в действията същество.

И нищо не може да го изкара от равновесие, ако няма обективни причини

Той е свикнал постоянно да се труди, безкористно да се отдава на своите близки и приятели. И когато започва да се движи, създава впечатление на внушително преместване. Сякаш вълни преминават през мускулите му и той се насочва право в целта, като отстранява своя неприятел.

 Металният вол не е длъжен да се отнася твърде сериозно към външната агресия на околните. Не е нужно да издига на себе си приживе паметник. По-добре се чувства, когато живее в открита местност - на село, и се занимава с многогодишни овошки. Той обича есента и се чувства най-добре при сух климат.

Волът се отнася към символите, носещи енергията Ин. Той е вторият знак в китайския хороскоп. Управлява времето от 1 до 3 часа през нощта. 

Сезонът, който носи късмет на Вола, е зимата, а апогеят му е през януари. Спрямо европейския зодиак Волът съответства на знака Козирог. Цветът, който му носи щастие, е зеленият. Теменужка, мащерка, хмел и градински чай са цветята и растенията, които им носят късмет. Палестина, Сирия, Йордания, Нова Зеландия, Нигерия, Аржентина и Венецуела са страните, които най-много хармонират на Вола за местоживеене.

Проявете силните страни на този символ в добротворчество, съзидание и непоклатимост в следване на верния път!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Професор по биология ботаника и други важни науки

Професор по биология ботаника и други важни науки

13.02.2021 | 21:42

Пак чифутски небивалици ВОЛ иБИК от чифутите научихмече било все едно Ето до там и достигат познанията по биология и ботаника Домата даже е първи братовчед по банкерска Родшилдска линия с ВОЛА А Тиквата няма нищо общо с амебата ако да са били членове на БКП и първи бизнес партньори телето Маджо което е заченато инвитро в коридорите на ЦК на БКП и ДС от селския БИК пасящ си спокойно в едно извесно столично заведение два дена в седмицата от ...до часа Но тва няма нищо общо с ВОЛА Кокичето БИКА минзухарите Калинките и Пеперудките Но има общо с гнидите

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай