Следвайте ни

Азарей: Какви бели започва ретроградният Меркурий

viber icon

 

Отново е време за почивка на нашите мозъчни клетки. На 18.6.2020 в 08:00 Меркурий ще иска да си почине и ще стане ретрограден.

Пак ли? Е! Ако през годината, не стане поне три пъти ретрограден какво ще стане с нашия мозък? Може да прегрее! Така е организирана човешката вселена, че да има възможност за почивка и охлаждане на нашия ум. От 8-ми март имахме шанс да "ходим" в мислите си къде ли не, да кроим всякакви планове в "пандемичната" забава, да си задаваме какви ли не въпроси. Всичко това се намира в нашата мисловна "къщичка".

По време на ретроградния Меркурий, ние ще я подредим

Пратеникът на боговете ще ни подскаже, че е хубаво да поразчистим и подредим домашното огнище. Мислете как да организирате и освободите дома си от излишните неща!

До 12.7.2020 г. ще внимаваме при работа с документи. Периодът е подходящ за смяна на лични карти и паспорти. Желателно е нотариусите да работят с повишено внимание. 

Човек се обръща навътре към себе си, осмисля важни теми от своето битие, търси пътища за реорганизация. 

Паралелно с тези мисли ще имаме желание да се погрижим с внимание за своите родители или други членове на фамилията ни. Ще потърсим уюта в общуването с тях – под "бащината" стряха. Може да намерим време да се запознаем по-подробно с българската традиция, да си припомним някои обичаи или исторически факти. 

Меркурий все бърза и непрекъснато му се правят бели. Нали си има "крилати" сандалки! Нали е безспирен! Но, и той иска да си почине! 

Хора, които имат в своите рождени карти ретрограден Меркурий притежават таланта на добрия учител, тъй като с удоволствие повтарят уроците на своите ученици.  

Слънчевото затъмнение на 21.06.2020 в 09:41 часа ни обръща внимание

че замърсяването на околната среда и най-вече на въздуха ще предизвикат вълна от протести, които ще създадат сериозни трудности пред правителството. Времето ще се характеризира с резки промени. Външно-политическата обстановка ще бъде критична. Време е да сменим мотото на ежедневието си, което е „от криза в криза” и да стане „от промяна към промяна.” Затъмнението ще засегне властта и битката й за оцеляване. То ще спомогне за засилване на кризисната ситуация с медийните изяви на властимащите. Има вероятност проблемите с някои български банки да се задълбочат. 

Слънчевото затъмнение в Рак е затъмнение на Северен възел. За разлика от затъмненията на Южен възел, които имат кармичен аромат, затъмненията на Северен възел са възможности да пренапишем сценария на нашата съдба.

Северният възел е като вихър - всичко е възможно

Но имайте предвид какво правите. Защото винаги ще има изплащане - обикновено при бъдещо затъмнение на Южен възел.

Тревата расте в тишина, дори и през нощта. Вътрешната светлина диктува закона за нейното израстване. Както е казано в първите стихове от „Евангелие на Йоан” :

„... и Светлината в мрака свети, и мракът Я не обвзе. ”

Временното скриване на нашето светило е шанс за нашето вътрешно просветление.

От хилядолетия този ден в празник по нашите земи. Еньовден е магия – празник на душата и вълшебството. Ето защо го свързваме с брането на билки, които лекуват 77 болки.

Как едва доловимата разлика във втората гласна ни нашепва, че нещо много малко променя болката и човек оздравява. Това е енергията скрита в онези цветни посланици на Божествената природа – билките.

Еньовден винаги се пада 2 или 3 дни дни след лятното слънцестоене

Тази година то ще се състои на 21-ви Юни в 00:45 часа (лятно часово време). Тогава Слънцето ще навлезе в зодиакалния знак Рак и същевременно ще ознаменува началото на Лятото! 

От незапомнени времена хората са отбелязвали екстремните точки по пътя на Слънцето. Предците ни са откривали места, които са магични, т.е. богати са на енергия движеща се между Земята и космоса. Там те са размествали и премествали по незнаен начин каменни блокове или са прокопавали (дооформяли) процепи в скалите с форма на женски полов орган.

В деня на лятното или зимно слънцестоене утринният лъч на светилото е пронизвал, като фалос  съответния процеп, и по този начин е оплождал Земята. Провежданите мистерии са били посветени на отчитане на ключовите моменти от космичните цикли. Те са знаели, че енергията, която достига до земята е много мощна и благотворна. 

„Слънцето изгрява окъпано и човеците го посрещат окъпани, и празнуват в негова чест, като го изпращат на път към неговото зимовище.” Димитър Маринов описва как нашите предци са ставали съучастници в небесния спектакъл. На нас ни остава да надградим тази традиция през филтъра на Епохата на Водолея.

Съществува традиция да се умиват ритуално краката на този ден. Тъй като ходилата се свързват със зодиакалния знак Риби и респективно с кармата на човека, това е начин да се пречистим от грешките, които сме допуснали. Хората смятат също, че е много хубаво човек да види Слънцето при самото му изгряване. 

Учителят казва:  „Бог е Слънце за човешката душа!”

„... вярата е движение – като вярва човек, той се движи около Бога.”

На този ден се смята, че се е родил Йоан Кръстител. Вижте колко мъдрост е вложена в християнския календар, който отговаря на словата изречени от Предтечата: „Той нараства, а аз се смалявам.” Слънцето, като символ на Христос се ражда на Коледа, когато денят започва да расте, а Предтечата се ражда на Еньовден, когато денят започва да намалява.   

Билките на този ден се берат много рано, преди изгрев слънце. Хубаво е да докосваме с длани земята и да се помолим.

На 21.6.2019 в 09:43 часа ще настъпи новолуние в знака Рак

Новолунието ще съвпадне със слънчевото затъмнение в 09:41 ч. То ще се наблюдава на територията на България. Желателно е да се помолим или да изпратим своите хубави мисли към Вселената.

През следващият лунен месец има вероятност да се занимавате с емоции в семейните и домашни дела. Ще се радвате на взаимодействие между членове на семейството, родители или хора от домашния кръг. Възможно е засилване на предаността към семейство, религия и народ. Ще се провокира националното себеусещане и патриотизма. Настоящате ситуация в света и страната ще благоприятства осъзнаване на значението на защита и отстояване на българските културни ценности. Предстои ви обмисляне на семейните дела и финанси. Някои от вас ще водят своите делови отношения от дома си.

Имате потребност от домашен уют и безопасност. Можете да се занимавате с работа по жилището - почистване, храна, закупуване на  препарати. У жените е възможно да се пробуди по-силен майчински инстинкт. 

Новолунието ще бъде благоприятно за зодиите Скорпион и Риби. То ще доведе до напрежение представителите на зодиите Козирог, Овен и Везни.  

По време на новолунието и малко след него (до 8 часа) е хубаво да напишете на бял празен лист вашите желания. Проверете след това, кои от тях са се сбъднали?

И все пак, нужно е и усилие от ваша страна!!!

Темите върху, които може да се фокусирате са следните:

·       Дом – закупуване, обзавеждане, ремонт

·       Фамилия и родители

·       Родина – патриотични подбуди

·       Градина, селскостопанска продукция

Желая ви вътрешно просветление, радост в душите и здраве!

 

 

Коментари (1)

Тивилизур

Тивилизур

17.06.2020 | 17:15

Тааа пача, на ква се прави!? Поне два или три пъти съм я виждал по чалготеките да се съблича и да прави стриптийз на мъжкото съсловие по кръчмите, че и пияна е как да повярвам, че не се е мушкала с някой пич тайничко от кобрата.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?