2374

Азарей: Идва есента, време е за равносметка и урожай

На 23 септември в 04:05 ч Слънцето ще навлезе в зодиакалния знак Везни, с което ще ознаменува началото на Есента. Сезон на мъдростта и събиране на урожая. Време е да приберем плодовете на нашия труд.

Тъй като този момент е един от важните мигове през годината, нашите предци са му отдавали особена почит. Времето се променя, денят се изравнява с нощта. Слънцето поема към своето зимно обиталище. Човек започва да си прави равносметка, да търси баланс, да копнее за топлината на своята партньорка или партньор.

Всеки сезон има своето очарование. Есента ще облече природата в чудни цветове, шарки, багри. Небето ще стане по-ясно. Гората шарена. Училищата пълни с ученици.

Природата има очарованието на жена. Обича да сменя своите тоалети. Охрата й отива. Жълтото, червеното все пасват на горската невяста.
Колкото и да е буреносно времето в прав и преносен смисъл все ще се намери капка вълшебство, за да превърнем този свят в едно по-добро кътче за живеене.

Финансовата криза ще връхлита като буря, но ние ще стоим като онзи фар, там на скалите, който устоява на мощните вълни, но продължава да свети и да дава надежда. Това е мисия. Имаме си я. И ще я изпълняваме.
Ако ни е дадено да сме железния светилник, то искаме - не искаме ще светим! Ще даваме на хората светлина и надежда.

И да ни приковат на скалата, пак ще даваме огън и светлина. Мисия.
Днес е важен ден за България. 22-ри септември. Това от което и днес най-много имаме нужда е независимостта. Тя не се извоюва само с думи, но и на дела. За да бъде независим един човек, той трябва да бъде осъзнат. Да знае кой е, откъде иде, накъде отива. Както за отделната личност, така и всяка държава има живителна нужда от своята независимост като себеусещане.

Днес кажете своята молитва-благослов за България, за да пребъде!
Знаем ли ние българите, защо сме поставени на кръстопътя на историята и на сблъсъка на световните ветрове?
Защото сме народ скала. Народ жар-птица.
Честит празник!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?