Следвайте ни

Анелия пред "Марица": Понякога и аз плача тайно

„Сърцето ми“ е най-трудната песен, която съм записвала След хита ми „Зоопарк“ фенове ме питат дали ще пея на откриването на зоопарка в Пловдив

viber icon

Анелия е родена на 1 юли 1982 г. в Стара Загора. Започва да взима уроци по пиано още в детската градина. Когато е във 2. клас, по инициатива на нейна учителка по пеене в началното училище Славка Иванова е сформирано триото „Гласовити тракийчета“, в което участват Анелия и още две нейни съученички. През 1994 г. триото записва в „Балкантон“ собствена плоча с народни песни, предимно от Тракийската фолклорна област.

 През пролетта на 2002 г. Анелия записва първия си песен „Чужди устни“, Дебютният <210> албум „Погледни ме в очите“ излиза в края на декември 2002 г. Още с появата си на пазара албумът застава начело във всички класации.

На 1 юни 2003 г. Анелия се омъжва за бизнесмена Константин Динев. Венчавката на младото семейство се извършва в църквата „Света Неделя“ в София, кумуват им Мая и Георги Илиеви.

Хитът й „Зоопарк“ по музика и аранжимент на Даниел Ганев и текст на Петя Радева се превърна в най-гледания клип в Youtube за 2018 г. Видеото е дело на Люси Иларионов.


През 2018 г. Анелия официално дебютира като актриса в сериала на bTV “Скъпи наследници”.


- Хитът Ви „Зоопарк“ се превърна в най-гледания видеоклип в Youtube за 2018 г. Бихте ли го изпълнили на откриването на пловдивския зоопарк, който трябва да бъде завършен до лятото?

- Мои почитатели от Пловдив непрекъснато ми се обаждат и ме питат дали ще пея на откриването на зоопарка (смее се). Все пак аз съм там, където ме искат. Важното е хората да са щастливи и усмихнати. Това е моето призвание.

- От трио „Гласовити тракийчета“ до голямата сцена - кое е най-голямото предизвикателство в творческия Ви път?

- Не смятам, че нещо е било чак такова предизвикателство за мен. Всичко е било много естествено. Оставяла съм се на течението. Но в моментите, когато са ми се случвали хубави неща, винаги съм искала още. Когато завърших Музикалното училище „Филип Кутев“, си зададох въпроса: „Какво правя оттук нататък?“. Тогава си дадох сметка, че това, което правя, не ми е достатъчно. И в момента, в който започнах да мечтая и да искам още, то ми се даде. Но никога в живота не съм се насилвала. Нещата са ми се случвали с лекота.

- А в житейски план?

- Човек има и трудни, и хубави моменти. Но винаги едно е за сметка на друго. Или поне при мен така се получава. Всичко е енергия, а енергията, която давам, ми се връща. Смятам, че всеки има своя път в живота и някаква предначертана съдба и е хубаво да живеем добронамерено, да сме благодарни за това, което имаме. Да се отнасяме с другите така, както искаме да се отнасят с нас. И оттам нататък да се оставим на течението. Каквото е за нас, то се случва, каквото не е - ни отминава. Живея с философията, че това, което в момента ми се дава - то е моето. Ако нещо се забави, значи или не е дошъл моментът, или аз не съм готова да платя цената за него.

- Защо сте толкова дискретна за мъжете в живота си? Разкрийте поне намерихте ли този, когото търсехте!

- Не мисля, че е нужно. Какво ще донесе това на почитателите ми? Хората не се интересуват как се чувстваш ти, а какво получават те. Човекът е устроен да мисли за себе си. Какво ще дам на хората, ако им кажа с кой мъж съм в момента, и какво ще получа от тях? Аз им давам хубави песни, защото това ги кара да се чувстват добре, да се зареждат, да се разтоварват.


- Хората се съизмерват със звездите, затова им е интересен техният живот...

- Ако трябва все пак да отговоря на Вашия въпрос, ще кажа, че и аз понякога си плача тайничко вкъщи. Рядко, но се случва.

- Клюките Ви свързват с видния пловдивски ерген Мартин Иванов. Какви са отношенията Ви с него?

- В прекрасни отношения сме. Уважавам го много. Познавам цялото му семейство. В трудни моменти е бил зад гърба ми, а и аз съм правила същото за него. Ценя този мъж и му желая от цялото си сърце да е щастлив.

- Преди време споменахте, че колежката Ви Емилия е най-правилната жена за бившия Ви съпруг Коко Динев. Но ето че тя вече е с друг. Бихте ли му дали съвет, ако Ви попита за важно решение в живота си?

-  Смятам, че Коко е прекалено силен човек, за да си позволи да ми иска съвет. Още повече за личните си отношения. В него има едно изключително достойнство, което съм виждала у много малко мъже. Неприятно ми е, че се тиражират толкова лъжливи неща за него. Нищо не е така, както се представя. Мога да ви уверя, като негова бивша съпруга, че той е наистина много добър човек. Даже наивно добър. Казвам ви го с цялото си сърце.

- Защо Ви е трудно да пеете баладата „Сърцето ми“?

- Това може би е най-трудната песен, която съм записвала в живота си. В началото дори смятах, че съм я развалила. Година и половина по-късно нещо се обърна. Отидох и я изпях за един миг. Всеки има силна любов, всеки има човек, заради когото го е боляло сърцето. Няма драма в това. Нали така израстваме, ставаме още по-силни, по-добри?

- Покойният Георги Илиев Ви е кум. Кой е най-яркият Ви спомен от него?

- Към мен и моето семейство той е бил изключително добронамерен. Елегантен в изказа си, в отношението си към хората. Във всичко...

- Признавате, че Милко Калайджиев Ви е отворил пътя към Пайнер. На кого от младите таланти Вие бихте помогнали?

- Милко Калайджиев е човекът, който ме заведе в Пайнер, подаде ми ръка. И е редно да му благодаря от цялото си сърце за това. Няма да забравя, когато бях малка, той ме чу да пея. Поиска от мен да изпълня различни стилове музика. Беше впечатлен. След седмица ме заведе във фирма „Пайнер“ и там ми се случиха нещата. Зад всеки успял човек стоят много други, които са дали своя принос в успеха му. Сам човек не е за никъде. Продуцентът ми тогава Тодор Димитров-Токича започна да прави песни за мен, които в онзи момент бяха по-различни от попфолка, по-новаторски. Благодарна съм на много хора. Така че и аз - ако мога да помогна на някого, ще го направя.

- Определяте себе си като честен човек, който не носи маски. Приемате ли благородната лъжа, и ако е така, в какви случаи?

- В Библията пише: „Не съди, за да не бъдеш съден“. Приемам всичко в тоя живот, но предпочитам да не ме лъжат.

- Разглезена ли е дъщеря Ви Ивон, както пишат някои медии?

- Медиите пишат много неща, но нищо не е както изглежда. Но ако трябва да бъда откровена, тя наистина е разглезена. От много любов. Една малка принцеса, на мама и тати момичето. Но въпреки всичко вкъщи има правила, които не подлежат на обсъждане, и тя ги спазва.

- След ролята на Елена в „Скъпи наследници“ ще Ви гледаме ли и в други продукции?

- Имах покана от продуцентите за един музикален филм от 12 серии. „Скъпи наследници“ беше нещо като експеримент, за да преценя дали ще имам енергията да се справя с актьорските ангажименти. Оказа се, че това е изключително трудоемко и отговорно начинание. Не предполагате колко е сериозно всичко, което правех там, и колко сили изисква. А моята професия е свързана с много пътуване, имам куп ангажименти, затова е сложно да я съвместя с актьорството. Но ако все пак продуцентите решат да реализират този филм, бих приела да участвам в него.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?