Американецът Аарън се впуска в 42-километров маратон

Американецът Аарън Рос, който помага на учителите по английски в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище, ще участва в маратон в София. Преподавателят каза за „Пазарджишка Марица”, че след като разбрал за провеждането на предстоящото състезание в неделя, започнал усилена подготовка.

Тренирам повече от месец и ще се включа заедно с мои приятели, като това е нещо, което не съм правил досега. За мен това ще е приключение, което ще опитам за първи път. Маратонът в София е с пробег от 42 километра. Всеки ден през последния месец изминавам по около 16 километра, като бягам между градовете Панагюрище и Стрелча. Най-дългата дистанция всъщност беше миналата неделя, когато пробягах около 34 километра, но се чувствах добре, каза още американецът. Аарън допълни, че му е трудно най-вече защото това е времето за бягане е много дълго – понякога повече от 2-3 часа. Това на моменти е досадно, а и много изморително. Със сигурност е трудно, но за мен ще бъде победа, ако успея да финиширам в маратона, твърди чужденецът.

„Пазарджишка Марица” вече писа, че Аарън вече се е превърнал в любимец на учениците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Той сподели, че също много харесва момичетата и момчетата от гимназията и е щастлив да преподава в Панагюрище.

Градът е много красив и хората са изключително мили. Наистина се радвам, че съм тук. Много харесвам и България. Това е първата държава в Европа, която посещавам. Планините ви се много красиви, а българският фолклор е изключително интересен за мен. Хората правят местата приятни и привлекателни, те са и много гостоприемни. Страната ви е красива, има богата история и много култура, което прави всеки ден много интересен за мен, каза още американецът.

Аарън Рос е в България по програмата "Фулбрайт ", която дава възможност на млади американци да преподават английски в държавни български гимназии за една учебна година като помощник-учители. /Пазарджишка Марица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?