Следвайте ни

Алекс Сърчаджиева разтърсващо: Исках да се самоубия

viber icon

„Няма да срещна друг мъж, който да мe обича така, както ме обича Иван Ласкин". Това е едно от изреченията в разтърсващия монолог на Александра Сърчаджиева в най-новата й пиеса „На живо", чиято премиера бе през изминалата седмица в София.

Актрисата споделя целия си живот пред зрителя с помощта на колежката си - изключителната Радена Вълканова, която играе телевизионна журналистка. Тя обстрелва Александра с безпощадните си въпроси, докато разговорът между двете не се превръща в дълбока и прочувствена изповед. Сърчаджиева разказва как майка й Пепа Николова й умира, докато лекарят пред стаята й дъвче баница, а тя иска да се хвърли отвисоко, защото едва на 22 години е заrубила най-важния си човек.

Навлиза дълбоко в отношенията с баща си – Йосиф Сърчаджиев, който 11 години изживява бурна любов с Пепа, но после се връща при съпругата си. Въпреки че е дал името си на Александра, той решава да си го вземе обратно и започва шумен процес, който всички артисти в София следят. Стоянка Мутафова, която е близка приятелка на Пепа и двете делят една гримьорна, дори е изгонена от съдебната зала заради „непристойно поведение".

Сьрчаджиева, която все пак запазва името след решението на съда, се връща в най-романтичните мигове от миналото си, когато започва любовта й с Иван Ласкин. Той й се обяснява в любов неочаквано, тя го отрязва и той решава да се самоубие. Алекс не скрива пред публиката и кошмара от последните му дни на тази земя, когато той си отива в болница.

„Всичко започна на 17 септември. Получи страшни болки и го закарах в болница, беше много зле. Имаше разкъсване на вътрешните меки тъкани и беше загубил над два литра кръв. Не знаеха защо. Казаха: 40 дни на легло. Имаше и начален стадий на цироза. Иван беше категоричен: Искам да живея, каквото кажете, това ще правя. Много го болеше. Но не можеше да взема болкоуспокояващи заради черния дроб", сподели Алекс.

И друг път Сърчаджиева е признавала, че любимият й страда от цироза, но винаги яростно е отричала тя да се дължи на злоупотребата с алкохол. Преди да си отиде, тя успява да открадне една минута време с него насаме точно на 30 декември и го целува по ръката, защото целият е омотан в системи. Целувката е на знаково място на ръката си Ласкин - има татуировка на имената на двете му дъщери и Алекс, пише „България Днес“.

След шест дни той умира. Сърчаджиева разкрива напълно пред публиката бурите на живота си, но слава богу, в нощта на премиерата в София не валя за кратко и пиесата бе изиграна на открито в парка на военна академия.

Коментари (13)

Силвия

Силвия

23.06.2021 | 12:00

Тя е страхотна,но стига е ляла сълзи за тоя алкохолик. Славата не му понесе.

Отговори
0 0
Пепа

Пепа

22.06.2021 | 21:08

Колко по зантригуващи истории има,аман от тая ревла,развела Иван

Отговори
0 0
Шошо

Шошо

22.06.2021 | 15:24

Пиеше и я биеше, ама сега много го обича. Фасони.

Отговори
1 0
Сив

Сив

22.06.2021 | 11:55

Стига вече сте ни занимавали с тази Алекс!Писна ми от нея!

Отговори
2 1
ВМА-проф.КРУМ КЪЗАРОВ

ВМА-проф.КРУМ КЪЗАРОВ

22.06.2021 | 07:04

Измамник от Клаsа.Ако бяхте посетили други държави,сега щеше да е Жив и Здрав,да бяхте продали нещо и да заминете.

Отговори
2 0
Гого

Гого

22.06.2021 | 06:42

Голямо писане за тая никакви а толкова неможеща ама всеки ден ни я натрапвате колко добра била и как тъгува за пияндето стига вече.то беше Гала щерка и,Глория и щерка и сега тая

Отговори
4 1
Миа

Миа

21.06.2021 | 22:34

Много поезия чете тая жена! Реалноста е била друга и тя си знае!

Отговори
5 1
Асан

Асан

21.06.2021 | 19:47

K.urvi zbogom

Отговори
7 3
тулуп

тулуп

21.06.2021 | 19:05

Като гласувате пак за СДС-ГЕРБ мислете за Йоско!

Отговори
3 3
Габи

Габи

21.06.2021 | 18:42

Наистина ли е имало публика на това изложение?Не зная нищо за Ласкин, но ако наистина е прекаляват с алкохола Алекс не трабва да го възвишава. Не може да предпочиташ алкохола, ако обичаш жена си.

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?