Следвайте ни

Ако поливате орхидеята по този начин, я обричате на смърт

viber icon

Напоследък все повече хора решават да отглеждат орхидеи в дома си. Неопитните градинари не са наясно със спецификите, които са свързани с растението, но специалистите в тази област знаят много добре, че то изисква не малко грижи, ако искаме да ни радва с цветовете си дълго време.

Едно е сигурно – ако я поливате по този начин, вие ще я унищожите. Как никога да не поливаме орхидеите у дома? Специалистите съветват никога, ама никога да не поливаме орхидеите си с лайка. Това ще допринесе за тяхното унищожаване.

За предпочитане е да потапяте саксиите с растението в кофа с вода и след това да отцеждате излишната течност. Друго важно нещо, което да вземете под внимание, е водата, с която ги поливате. Най-добре тя да не е твърда. Орхидеите не са почитатели на калция, затова внимателно подбирайте прозрачната течност.

Ако искате вечно цъфтящи орхидеи, за предпочитане е да им давате дъждовна вода през пролетта, лятото и есента. През зимата избирайте да ги поливате с разтопен сняг. Така те ще се чувстват най-добре и няма да ви разочароват. Когато потапяте саксията в кофа с вода, не я задържайте за повече от 5 минути, защото в противен случай рискувате корените им да изгният от прекалената влага.

По този начин корените поемат достатъчно количество вода и не съществува риск от изгниване. Онези от вас, които до момента не са отглеждали това прелестно растение, най-добре да го разположат на перваза на прозореца. Ако нямате обаче достатъчно място, можете да го окачите и на тавана на балкона. Така слънчевите лъчи няма да падат пряко върху него.

Не забравяйте редовното торене на цветята. Те, подобно на хората, се нуждаят от хранителни вещества, които вие трябва да им подсигурявате. Спазвайте всички тези насоки и ви гарантираме, че вашите растения ще ви дарят с наситени и обилни цветове, а вие ще се чувствате горди собственици на орхидеи, съветват от actualnо.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?