Следвайте ни

Ако искате, вярвайте! Тези 7 неща не се изхвърлят на боклука

viber icon

Съществуват различни народни поверия, част от които са актуални и през 21-ви век, пише kanal3.bg. Хората вярват в някои „домашни ритуали” и ги спазват, вярвайки, че това ще ги предпази от неприятности и „привличане на нещастието”. Според стари градски легенди има 7 неща, които не е прието да се изхвърлят на боклука.

Снимки

Старите снимките не само отразяват някакъв момент от живота, но и носят определена енергия. В това отношение изхвърлянето на изображение на човек е много лоша поличба. Можете да привлечете скръб и лош късмет към тези хора. Ако наистина трябва да се отървете от снимката, тогава е по-добре да я изгорите и да разпръснете пепелта й.

Булчинска рокля

Сключването на брак е много отговорен момент в човешкия живот. Всяка булка мечтае за дълъг и щастлив семеен живот и за да е така, сватбената рокля трябва да бъде защитена и да не се дава на никого, съхранявана грижливо през целия семеен живот.

Църковни символи

Иконите, кръстовете и молитвениците се считат за семейни и лични амулети, поради което в никакъв случай не трябва да ги изхвърляте на боклука. Единственият начин да се отървете от тях, ако сте ги получили от недоброжелатели е да ги върнете в някой храм.

Тук може да откриете още любопитни новини!

Часовници

Счупен часовник може да бъде разглобен и изхвърлен, но ако все още е в изправност, по-добре е да не го изхвърляте. Това може да причини много неприятности на цялото семейство и да донесе лош късмет в дома ви.

Портмонета

За да не ви напусне финансовото благополучие - старият портфейл не трябва да се изхвърля в кошчето, а да се зарови в земята.

Бебешки дрехи

Не е добре да изхвърляте бебешки дрехи. Ако детето е пораснало и старите дрешки вече не са ви нужни, тогава си струва да ги изперете и да ги дарите на нуждаещите се. Ако дрехите вече са в лошо състояние, най-добрият вариант би бил да ги изгорите.

Хляб

Всички дългоочаквани гости в повечето православни страни са посрещани с хляб, сол или мед. Именно хлябът символизира благосъстоянието на семейството. Затова дори изсъхналите филии и трохите се препоръчва да се дават на птици или животни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?